מסלול מערכות מידע
בפיתוח טכנולוגיות ומערכות מידע שותפים בעלי תפקידים רבים. בין השאר, מצויים אנשי המחשוב, ומנגד משתמשי הקצה. במסגרת המסלול, הסטודנטים רוכשים את הידע והכלים הנדרשים להיותם הגשר המחבר בין משתמשי הקצה הארגוניים שמפעילים את מערכות המידע הממוחשבות במסגרת פעילויותיהם (העסקיות, תפעוליות וניהוליות) לבין תשתיות החומרה והתוכנה של המערכות הללו התומכות בפעילויות אלה.
תפקידם של מהנדסי תעשייה וניהול המתמחים במערכות המידע הוא לנתח ולאפיין את צרכי מערכות המידע של הארגון על הפעילויות העסקיות השונות שבו, לתרגמם לפתרונות טכנולוגיים מתאימים, ולעסוק במימוש, בפיתוח, בהטמעה, ובניהול של פתרונות אלה.
מהנדסי תעשייה וניהול בוגרי מסלול ההתמחות במערכות מידע מקבלים הכשרה לבחינה של מגוון רחב של פתרונות חלופיים, על מנת לקבל החלטה על הגישה הכי טובה לתמיכה של טכנולוגיות ממוחשבות בארגון ספציפי ובפעילויותיו. מעבר לידע ולכלים הנרכשים להבנה ולניתוח את צרכי המשתמשים הסופיים, המתמחים במסלול מקבלים ידע מגוון בשפות תכנות, באלגוריתמיקה, במסדי נתונים, בניתוח ועיצוב תוכנות ואפליקציות ובהיבטים של מבנים ארגונים, התנהגות ארגונית, תהליכים עסקיים והבנת הסביבה העסקית.
ייחודיות המסלול היא בדגש על היבטים התנהגותיים וארגוניים של מערכות המידע בעידן של "טכנולוגיות מידע ותקשורת" - ICT) Information Communication Technology). בהכשרה ישנה התמקדות במשתמשי הקצה של המערכות הממוחשבות, בקבלת החלטות תפעוליות וניהוליות בסביבה דינמית של נתוני עתק (Big Data), ובתכנון מערכות שמישות (usable) התומכות בצורה טובה בתהליכים הארגוניים, בתקשורת בינאישית ובהגעה לתובנות. מרכז השמישות (Usability Center) של המחלקה תומך במימוש דגשים ייחודיים אלה.