ממחשבים ועד לרפואה
המחלקה ללימודי הנדסת תוכנה בקמפוס אשדוד מציעה לימודי תואר ראשון בהנדסה (.B.Sc) במסלולי התמחות מערכות תקשורת ואבטחת מידע (סייבר) ובינה מלאכותית וניתוח מידע, ותואר שני (.M.Sc) בהנדסת תוכנה.
הנדסת תוכנה נדרשת כמעט בכל תחומי הפעילות של החיים המודרניים, מביוטכנולוגיה ורפואה ועד רשתות מחשבים וביטחון. הסטודנטים במחלקה יוכשרו לתת מענה לשינויים שחלו בשנים האחרונות בתעשיית התוכנה - הגידול בה, מורכבות המערכות שהתפתחה, הדרישות המשתנות במהירות מסחררת והשוק שהפך להיות מתוחכם ותחרותי.
בוגרי תואר בהנדסת תוכנה עוסקים במגוון רחב של תחומים - החל בפיתוח של ציוד רפואי, ביטחוני ותעשייתי, וכלה בסימולציות ותמיכה במערכות סלולריות ובנקאיות. מהנדס התוכנה מלווה את המוצר החל בהגדרת הצרכים, דרך הפיתוח ועד הפיכתו למוצר בשוק.
התואר המוענק
תואר ראשון .B.Sc
שכר לימוד
איפה לומדים
באר שבע - לחצו כאן
אשדוד
משך הלימודים
4 שנים
תחילת הלימודים
חורף
אביב
מלגות
הנדסת תוכנה תנאי קבלה
- בגרות מלאה
- פסיכומטרי / פסיכוטכני בציון מעל 580 - מבחן רמה בעברית לנבחני פסיכ' בשפה זרה
- ועדת קבלה
- מתמטיקה – 5 יח"ל בציון מעל 75
- פיזיקה או מדעי המחשב או הנדסת תוכנה – 5 יח"ל בציון מעל 70
- עד 10% חריגי יכולת ומצב סוציו-אקונומי
מכינה קדם-אקדמית
מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה, יופנו למכינה ייעודית להנדסה במכללה - לחצו כאן
תוכניות לימוד
סיור מחלקתי
על התואר - לימודי הנדסת תוכנה לתואר ראשון
לימודי הנדסת תוכנה לתואר ראשון נועדו להכשיר בוגרים בעלי כל היכולות הנדרשות להתמודדות עם אתגרי תעשיית תוכנות המחשב במאה ה-21. הסטודנטים רוכשים ידע יקר ערך ומגוון רחב של כלים שיאפשרו להם למלא את התפקיד רב האחריות של מהנדס תוכנה – משלב הגדרת הצרכים והמוצר, דרך הפיתוח ועד לשלב הפיכתו למוצר בשוק, הטמעתו ואחזקתו.
הלימודים מתקיימים בסביבת Project Oriented. פיתוח מוצר תוכנה הוא מאמץ קבוצתי שמלבד ידע מקצועי, כרוך גם במיומנויות שאינן טכניות כגון היכולת לתקשר, לעבוד יחד כצוות, להקצות משימות, לפקח על התקדמות ותהליכים בפרויקט ולקחת אחריות על קבלת החלטות. אצלנו תוכלו ללמוד בסביבת הוראה ייחודית שתאפשר לכם לרכוש ניסיון מעשי הן בעבודת צוות והן בניהול פרויקטים.
בוגר תואר בהנדסת תוכנה ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה אשדוד הוא:
- בעל ארגז כלים אקדמי מקצועי מעודכן ומקיף
- בעל יכולת השתלבות בתחום הנדסי דינמי עם קצב התפתחות מהיר ביותר
- בעל יכולת מוכחת להשתתף בכל שלב בפיתוח מוצר התוכנה
- בעל יכולת להוביל כל פרויקט תוכנה הנדסי
- בעל ידע בתכנון וייצור תוצרי תוכנה
- בעל יכולת מוכחת להמשיך את המסלול של לימודי הנדסת תוכנה, וכן ללמוד לתארים מתקדמים בתחום מדעי המחשב או בכל תחום הנדסי מדעי מקביל
- בעל ידע מוצק ביסודות המתמטיקה, מדעי הטבע, המדעים המדויקים, מדעי המחשב ובמתודולוגיות הנדסת תוכנה.
תואר בהנדסת תוכנה – מסלולי התמחות*
- מערכות תקשורת ואבטחת מידע (סייבר): המסלול מכשיר בוגרים מיומנים בהתמודדות עם כל הסכנות המגיעות מעולם הרשת, ומקנה כלים להגן על המחשב הפיזי ועל הנתונים השמורים בו. הסטודנטים ילמדו נושאים רחבים בתחומי תקשורת המחשבים ואבטחת המידע, וידעו ליישמם באופן מעשי באמצעות כלים שמספקת מעבדת תקשורת ייעודית.
למסלול ההתמחות ייקבעו קורסי בחירה ייחודיים, וכן יוצעו נושאי פרויקט הגמר מותאמים. - בינה מלאכותית וניתוח מידע: בעולם רווי המידע, עודף מידע מוביל לאובדן הבנת הפרטים הקטנים, ראיית התמונה הכוללת ויכולת הסקת מסקנות מהנתונים. יש צורך רב באנשים היודעים להתמודד עם כמויות הולכות וגדול של מידע במגוון רחב של תחומים וחברות. מסלול בינה מלאכותית וניתוח מידע מכשיר בוגרים מצטיינים בשיטות המתקדמות הקיימות כיום לעיבוד מידע והסקת מסקנות ממנו, כמו גם לבניית מערכות חכמות המתבססות על מידע קיים ובעלות כושר לימוד ממידע עתידי.
המסלול מכשיר את הסטודנטים במגוון אפיקים, כלים וטכניקות שונות מעבר לכלים הבסיסיים של בינה מלאכותית כגון: Deep learning, ויזואליזציה של מידע, IOT וגיאו-אינפורמציה.
נושאים אלו ילמדו במסגרת קורסי הבסיס של המסלול שאותם לומדים הסטודנטים במסלול, במקביל לקורסי הליבה של התואר בהנדסת תוכנה. כמו כן תיתן לסטודנטים יכולת להתמקד בתחום מסוים של עיבוד מידע על ידי קורסי הבחירה של המסלול.
סטודנטים השייכים למסלול יבצעו פרויקטים בתחום במסגרת לימודי התואר וכן במסגרת פרויקטי הגמר שלהם.
תוכנית הלימודים בהנדסת תוכנה
לימודי הנדסת תוכנה נמשכים 4 שנים. תוכנית הלימודים בנויה כך שהיא מספקת לסטודנטים בסיס איתן בכל הנוגע למתמטיקה ולמדעי המחשב, ועל יסוד זה ידע רחב היקף בכל התחומים המרכיבים את עולם הנדסת התוכנה. לנוכח אופיו הדינמי של עולם זה והתמורות שמתרחשות בו ללא הרף, מתעדכן מסלול הלימודים כך שהבוגרים שלנו יהיו תמיד בשורה הראשונה של מהנדסי התוכנה בארץ.
בין הקורסים הנלמדים בשנת הלימודים הראשונה: ארכיטקטורת מחשבים, תכנות מונחה עצמים, פיזיקה להנדסת תוכנה ועוד. בשנה השנייה מתעמקים הסטודנטים בנושאים כמו לוגריתמים, עקרונות שפות תוכנה, מבני נתונים וניהול פרויקטי תוכנה. בשנה השלישית ניתנת לסטודנטים בחירה לגבי חלק מהקורסים וכן נלמדים תכנים מתקדמים כגון חישוביות וסיבוכיות ורשתות תקשורת מחשבים.
שנת הלימודים האחרונה כוללת קורסי בחירה רבים ואת אחד המרכיבים החשובים ביותר עבור כל בוגר תואר בהנדסת תוכנה: פרויקט גמר. העבודה על הפרויקט מאפשרת לסטודנטיות ולסטודנטים לתרגל את הכלים שקיבלו ולהטמיע טוב יותר את הידע שברשותם - ולהביא לידי ביטוי את היכולות שהשתכללו במהלך הלימודים. במידה רבה מהווה פרויקט הגמר צעד משמעותי בדרך לעבודה מתגמלת כמהנדסי תוכנה.
אפשרויות התעסוקה לאחר לימודי הנדסת תוכנה
בעידן שבו מחשבים נמצאים בכל מקום, וכשהאינטרנט של הדברים (IoT) צפוי להאיץ במידה ניכרת מגמה זו, מהנדסי תוכנה הם אנשי מקצוע מבוקשים באופן כללי. בפרט נפתחות דלתות רבות לבעלי תואר בהנדסת תוכנה של SCE - וזאת בזכות הבוגרים שלנו שמתאפיינים ברמה גבוהה במיוחד ובהתאם התרומה המשמעותית שלהם לכל חברה שבה הם מועסקים.
בוגרי לימודי הנדסת תוכנה ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה אשדוד מתברגים לעמדות מפתח בגופים העוסקים בפיתוח תוכנות חדשות באינספור ענפים (פיננסים, תחבורה, ביטחון, חינוך, רפואה ורבים אחרים), פיתוח אפליקציות (גם כן במגוון רחב של תחומים), ניהול מידע, תקשורת מחשבים ועוד.
הביקוש למהנדסי תוכנה רב הן מצד חברות הייטק והן מצד חברות מסחריות גדולות, גם בארץ וגם בחו"ל. תחומי האחריות המשמעותיים של כל מהנדס תוכנה הופכים אותו לדמות מפתח בכל ארגון ומייצרים עבורו קרש קפיצה נוח להמשך התפתחות מקצועית ולתפקידים בכירים במיוחד.
העבודה כמהנדסים בתעשיית התוכנה והמחשבים מתאפיינת בחדשנות, יצירתיות (שנדרשת כדי למצוא פתרונות גם לבעיות מורכבות שלעתים נראות כבלתי ניתנות לפיצוח), עבודת צוות מעצימה, עניין יומיומי רב וסביבת עבודה מטופחת - ומתגמלת מאוד גם בהיבט הכספי.
*ההתמחויות לא ייכללו בתעודת סיום הלימודים
למאמרים נוספים בנושא יחידות אקדמיות:
הסרטונים לפנינו מציגים את המחלקה להנדסת תוכנה מפי אנשי סגל וסטודנטים, כנס פרויקטים בקמפוס אשדוד, תיעוד של טקס הענקת תארים והדרך בה SCE פותרת את בעיית המחסור במהנדסים בישראל.