SCE מקוונת לקהילה
"מוח, רגשות והחלטות"
סדרת הרצאות מרתקות על סודות ונפלאות המוח האנושי. מזמינים אתכם לצלול למסתורי המוח, המכונה שמפעילה את האדם.
המפגשים יתקיימו באמצעות אפליקציית ZOOM בשעה 20:30. ההשתתפות ללא תשלום, אך מספר המקומות מוגבל.
יש להירשם מראש בטופס בתחתית העמוד ולינק למפגש יישלח לנרשמים.
3.2.21 | מותר האדם | ד"ר ליעד מודריק
המוח האנושי הוא המכונה המורכבת ביותר ביקום, ובהתאם, התוצרים שלה הם לא פחות ממופלאים: מחשבות, רגשות, תחושות, חלומות, תפיסות והחלטות. כיצד כל זה קורה? בהרצאה נתאר את התהליכים שקובעים את ההתנהגות והמחשבה שלנו, שהם מורכבים בהרבה ממה שאולי נדמה – ומתוך זה, להבין טוב יותר את הדרך שבה אנחנו מתנהלים בעולם.
ד"ר ליעד מודריק היא כתבת, מגישה, מרצה וד"ר למדעי המוח, חברת הסגל האקדמי של אוניברסיטת תל אביב. סיימה ב-2014 לימודי פוסט-דוקטורט במכון הטכנולוגי של קליפורניה, התמחות בחקר המודעות. כיום חוקרת ומרצה בבית הספר למדעי הפסיכולוגיה ובבית הספר סגול למדעי המוח אוניברסיטת תל אביב ומגישת התכניות "האוניברסיטה המשודרת", "שעה היסטורית", ועורכת תכניות אקטואליה בגלי צה"ל.
17.3.21 | מוזיקה, מוח ורגש | עמית אברון (צילום: FUNZING)
כיצד המנגנון המוחי מפענח מוזיקה ומגיב אליה? אלו חומרים מופרשים במוח כשאנו נהנים ממוזיקה? כיצד המוזיקה משמשת מפתח לזיכרונות אישיים? מה גורם ל"עור הברווז" שאנו חשים ברגעי שיא מוזיקליים? כיצד משתמשים בה לשינויי התנהגות צרכנית, להגברת היצירתיות, להפחתת אלימות, ואף כאמצעי להגברת האטרקטיביות? וכיצד שונה מוח של מוזיקאי ממוח רגיל?
עמית אברון הוא בעל תואר שני בנוירופסיכולוגיה מאוניברסיטת חיפה ותואר שני בפסיכולוגיה של המוזיקה מאוניברסיטת גולדסמית' בלונדון. מרצה זה כ-10 שנים באוניברסיטה הפתוחה בקורסים בתחום הפסיכולוגיה והמוח.
21.4.21 | אני חושב משמע אני טועה | ד"ר חיים שפירא
שגיאות לוגיות והטיות קוגניטיביות - מבט על מוזרויותיו של המוח האנושי. האפקט של דאנינג-קרוגר והשפעתו על פוליטיקה בעידן שלאחר האמת, על fake news ופופוליזם ועל חשיבותו של הספק. על תפקידם של הרגשות מול עובדות בתהליכי קבלת החלטות ועל השיעור החשוב בחייו של ווינסטון צ'רצ'יל.
ד"ר חיים שפירא הוא מרצה בינלאומי וחוקר רב-תחומי, מומחה בעל-שם עולמי בתחום תורת המשחקים, בעל תואר PhD במתמטיקה ותואר PhD בהוראת המדעים. שפירא מוכר הן בזכות הרצאותיו הפופולריות, והן בזכות ספריו אשר זכו להצלחה בינלאומית. ספרו על תורת המשחקים ״Gladiators, Pirates and Games of Trust״ נבחר לאחד הספרים הטובים בכל הזמנים על ידי האלגוריתם של Book-authority. שפירא נבחר לאחד המרצים המבוקשים ביותר בישראל על ידי "גלובס" ו"דה מרקר".
12.5.21 | מוח ותזונה | ד"ר יוליה פנסו
האם הכל כתוב או שהרשות נתונה? גנטיקה או סביבה? הרגלי אורח חיים יכולים "לשתף פעולה" עם הגנטיקה הפחות מוצלחת שלנו או לתת לה פייט ולנצח אותה. ההחלטה האם להיענות לאתגר היא בידינו! בתקופה האחרונה הקשר בין סוכרת ואלצהיימר נחקר בצורה אינטנסיבית. הוא חזק וברור, ואף הביא להענקת שמות נוספים למחלת האלצהיימר: "סוכרת של המוח" ו"סוכרת סוג 3". אותה הבעיה הכה מוכרת לנו אצל חולי סוכרת מגיעה גם למוח וגורמת לשיבושים בחילוף החומרים שנותנים אור ירוק לאלצהיימר. ישנם אלו שירצו "להאשים" את הגנטיקה. אבל כאן, להבדיל מצבע העיניים, למרכיב הגנטי אין בלעדיות. הסביבה, או במלים אחרות ההתנהלות היומיומית שלנו, קובעת במידה רבה.
ד"ר יוליה פנסו היא חברת סגל במחלקה להנדסה כימית ב-SCE הממכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. כמו כן, היא מרצה באוניברסיטת בר-אילן בפקולטה למדעי החיים. ליוליה תואר שלישי בביוכימיה מטעם אוניברסיטת בר-אילן. בסייום הדוקטורט זכתה במלגה ע"ש Harold and Jean Grossman לחקר הסרטן, והמשיכה לפוסט דוקטורט במכון וייצמן למדע.