פתחפתח
רוצה לדעת עוד?מלא/י פרטיך ונחזור אליך בהקדם
*יש להזין שדות חובה
סטודנטים להנדסה

המהפכה התעשייתי הרביעית, מהפכת ה-Data, שבה לישראל תפקיד חשוב כמובילת תהליכים, משפיעה על מסלול הקריירה של מהנדסי העתיד ויוצרת לחדשנות ויזמות חלק מרכזי בעבודת המהנדס - בין אם במסגרת תעשיות מסורתיות החשופות לשינויים מתמידים, ובין במסגרת הטכנולוגיה העלית שתופסת חלק משמעותי משוק העבודה בארץ.

המרכז ליזמות וחדשנות (EIC) הוקם במטרה לעודד את החינוך ליזמות וחדשנות בקרב הסטודנטים ולתמוך בהקמת מיזמים טכנולוגיים, על בסיס יוזמות הסטודנטים או פרויקטי הגמר. המרכז מהווה נדבך נוסף בתפישת ה-Project Oriented להכשרת המהנדס, המייחדת את המכללה וכוללת ניסיון מעשי ומטפחת יצירתיות ויישום של החומר הנלמד באמצעות תחרויות ופרויקטים לאורך כל תקופת הלימודים. כיום כמחצית מתלמידי המכללה נחשפים לתכני המרכז, אם במסגרת קורסי בחירה ואם במסגרת התוכניות הייעודיות. המרכז שם לו למטרה להגיע לכלל התלמידים במכללה ולהוות חלק בלתי נפרד מהכשרת המהנדס בכל מסלולי הלימוד.

מטרות עיקריות

• מתוך ההבנה שהעולם הטכנולוגי המקיף אותנו משתנה במהירות, המרכז שם לו למטרה לחשוף את הסטודנט למקורות מידע ולתת לו כלים שיאפשרו לו להיחשף לעולם הטכנולוגי בעצמו.
  • לתת לסטודנט כלים בתחום היזמות הטכנולוגית והחדשנות, שיעזרו לו להתחרות על מקומות עבודה בצורה מוצלחת ולהיות עובד חדשני, יצירתי ותורם לארגון, ואת הכלים לפיתוח רעיון באופן עצמאי לכדי מיזם (סטאראפ).
  • לעודד יזמות בקרב הסטודנטים ע״י התנסות מעשית וליווי עסקי בפיתוח והקמת המיזם המבוסס או על רעיונותיהם או על פרויקטי מחקר מבטיחים.

דרכי פעולה

המרכז ליזמות וחדשנות פועל במספר ערוצים על מנת להגיע לקהלי יעד השונים, הכוללים הוראה פרונטלית של קורסי בחירה לכלל הסטודנטים בשנים ג' - ד', מסלול היזמות startupSCE ותוכנית החממה SCEhub, תיאום הרצאות אורח של בכירי התעשייה וקובעי מדיניות, הנגשת ידע ע״י הפצת מאמרים וידיעות רלוונטיות - הן ע״י שליחת דוא״ל לרשימות תפוצה ייעודיות והן בפרסומם בדף הפייסבוק של המכללה, וכן תיאום של סיורים בחברות הייטק, סטארטאפים, חממות ומאיצים.

למאמרים נוספים בנושא שירותים אקדמיים:

קשרים אקדמיים בינלאומייםהמרכז להערכת איכותהמרכז לקידום הוראההוגנות מגדרית