Project oriented: שיטת הלימוד שתכין אתכם לקריירה
בשנים האחרונות עולות, ביתר שאת, שאלות הנוגעות לרלוונטיות של המוסדות האקדמיים:
עד כמה הם מכינים את הסטודנטים לשוקי העבודה ולתמורות החלות בהם, ועד כמה תכני הלימודים הולמים את המציאות הטכנולוגית ומשכללים את היכולת להסתגל לשינויים המהירים הנדרשים.
מוסדות לימוד מובילים בעולם החליטו, לפיכך, לאמץ שיטת לימוד חדשנית, המוכרת בשם
"Project oriented". בבסיסה, השיטה מתרגלת לימוד תוך כדי עשיה: הסטודנטים מתבקשים לפתור בעיה מעשית, כשחלק מהנושאים שיובילו לפתרונה נלמדים באופן עצמאי או תוך כדי הנחיה, בדיוק כפי שקורה במקום העבודה.
ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, המובילה בישראל את הלימודים בשיטת Project oriented, אנו למעשה מדמים סביבת עבודה אמיתית. סטודנטים שמסיימים לימודים במוסד, בין אם בהנדסת מכונות, הנדסת בניין, תוכנה, תעשיה וניהול, כימית, מכונות או חשמל ואלקטרוניקה, מתורגלים לחשיבה יותר אלסטית, המתאימה עצמה לתנאים ולנתונים בשטח. להבדיל מעובדים רבים אשר חוזרים לספרים או למחברות לשם חיזוק, או שלחילופין נשענים על ותיקים מהם, בוגרינו מגיעים עם הרבה ביטחון והתאמה רבה יותר למקום העבודה, פשוט כי הם כבר התנסו בסיטואציות אמיתיות אינספור פעמים במהלך התואר.
ב-Project oriented אנחנו לוקחים בעיה עמה, אשר מתמודד המהנדס, ומנסים לפתור אותה בפועל. במהלך העבודה אנחנו נתקלים בנושאים חדשים - תיאוריות ומתודולוגיות שצריך להכיר וללמוד, אבל הלמידה מתבצעת תוך כדי התנסות. באופן הזה, תיאוריה אוורירית שלכאורה אינה קשורה לדבר פרט מהבחינה בסוף הסמסטר, הופכת לכלי חשוב בפתרון בעיה גדולה יותר. הסטודנטים מבינים את ההקשר, יודעים להשליך אותו על נושאים אחרים, ובמקביל מתנסים בעבודה דה פקטו. מחקרים מעידים גם שסטודנטים מצליחים יותר, כשהם לומדים בשיטה זו.
לסיום נציין, כי שיטת הלימוד Project oriented מחייבת השקעה רבה מאוד לא רק מצד הסטודנט אלא גם מזה של המוסד: הקבוצות קטנות יותר ויש צורך גם בהנחיה אישית. אנחנו ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, חושבים שככל שיעבור הזמן, לא תהיה דרך אחרת אלא ללמד כך. אנחנו מקבלים לא מעט פידבקים חיוביים ממעסיקים, שרואים הבדלים בין סטודנטים שהתנסו בשיטה החדשנית הזו, לבין אלו שלומדים בשיטה התיאורטית הישנה. הביקוש לסטודנטים להנדסה שלמדו בשיטת Project oriented עולה כל הזמן.
לחזרה לבלוג של SCE