ה-HUB ישמש הן לפיתוח מיזמי סטודנטים במסגרת המרכז ליזמות וחדשנות, והן כפלטפורמה לעבודה מול גורמי חוץ שונים. לשם כך נדרש מבנה פעולה ייחודי, היכול לענות על מגוון צרכים שונים. מודל הפעולה הנבחר הוא של Foundry. שימוש במודל זה יאפשר גמישות רבה מול גורמים תעשייתיים, יזמים וגורמי מימון, וימצה בצורה מיטבית את הפוטנציאל הכלכלי הגלום בשיתופי פעולה מסוג זה.

Foundry (בֵּית יְצִיקָה, בעברית) הנו מודל פעולה, הנועד לייצור חברות מרעיונות גולמיים וכולל בתוכו את כל שלבי הפיתוח. למעשה ניתן לראותו כגוף שמצד אחד כולל מאיץ, חממה וקרן הון סיכון בכפיפה אחת, ומצד שני יודע להעניק סיוע טכני בנוסף לייעוץ העסקי. בניגוד לתכניות מאיץ, חממות וקרנות הון סיכון, שתכליתן לסייע בפיתוח חברות, מטרת ה-HUB היא יצירת חברות, ולכן, להבדיל, הוא יכול לשרת גם יזמים שטרם השלימו את השלב הראשוני הכולל: גיבוש הצוות, כתיבת התכנית העסקית ורישום פטנט. HUB חייב לכלול גם כוח אדם טכנולוגי-מדעי.

הקמת HUB במסגרת המכללה תמצה את היתרון שיש למכללה על סגל חוקריה על-פני כל גוף אחר ביצירת ערך (Value propasition) עבור יזם טכנולוגי בתחילת דרכו. בנוסף לשיתופי פעולה עם יזמים טכנולוגיים, ה-HUB פונה גם לשיתופי פעולה עם גורמים תעשייתיים במספר מתווים אפשריים:

  • סיוע לגורם תעשייתי בפיתוח או פתרון בעיות שאינן בתוך ליבת העשייה שלו אך כן נכללות בתחום ההתמחות של סגל המכללה (בדומה למכון Fraunhofer בגרמניה).
  • עבודה עם גורמי חוץ לבחינת טכנולוגיות נלוות או חדשות שאינן בליבת העשייה.
  • עבודה מול קרנות הון וגורמי אקדמיה לבחינת היתכנות של טכנולוגיות חדשות.

למאמרים נוספים בנושא המכון למחקר יישומי:

אודות המכון למחקר יישומי • מידע לסגל המכון למחקר יישומי