אלקטרואופטיקה, פיתוח טכנולוגיות לייזרים ויישומיהם
ראש המרכז: ד"ר אירית יובילר
קרני הלייזר הפכו להיות חלק מחיינו לפני שנים רבות. מכשירים העושים שימוש בלייזר קיימים כמעט בכל תחום בחיינו: קוראי ברקודים בסופר, נגני תקליטורים, מדפסות, שימוש בתעשייה לסימון, הלחמה וריתוך, דיאגנוסטיקה רפואית, וכן בתעשיות הבטחוניות ליישומים רבים.
תכונותיו של הלייזר, דיוקו ויישומיו השונים הביאו לשימוש בו גם בעולם הרפואה - החל בניתוחי עיניים, בטיפולים וחתכים ניתוחיים ועד לקוסמטיקה וטיפולי יופי. תחום נוסף וחדש כיום הוא לייזר נמוך העוצמה, המסייע במגוון תהליכי ריפוי של רקמות הגוף ובהקלה בכאבים.
תחום הפוטוניקה וקרינת הלייזר הוא מולטי-דיסציפלינרי ובעל יישומים רבים – כיום חלקם בשלב המחקרי, אך בעתיד ישלטו בנתח השוק הביו-רפואי והביטחוני. האינטראקציה של קרינת האור עם חומר כמו רקמות ביולוגיות, יכולה להיות מנוצלת היטב לאבחון, אסתטיקה, דימות בדיוק ברמה המולקולרית וטיפול רפואי.
לא מעט חברות הזנק ישראליות משלבות את תחום האופטיקה והרפואה. חשוב לנצל את ההזדמנות להכשיר כוח אדם מתאים, שידע לתפעל ולפתח טכנולוגיות לייזר לקידום נושאים ביו-רפואיים ונושאים קליניים, שכאמור כיום מצויים בתחום המחקר ובעתיד ישלטו בתחום המעשי.
מרכז מחקר לפיתוח טכנולוגיות לייזר ויישומיהם, בדגש על תחום הרפואה, הוא מרכז מולטי דיסציפלינרי שיעסוק בענפים השונים של תחום הפוטוניקה, אלקטרואופטיקה והלייזרים. מרכז המחקר יקדם פיתוח של שיטות אופטיות ליישומים רפואיים. המחקר יתמקד בניתוח אופטי, הדמיה במספר אופנים והשילוב ביניהם, בכדי להשיג כושר טיפול ברקמות ביולוגיות באופן פחות חודרני, יותר מדויק ובעל זמן החלמה קצר יותר.
מרכז מחקר זה ישים לו למטרה לשלב סטודנטים מתואר ראשון ושני לביצוע עבודות מחקר כפרויקטי גמר ותזה וכחלק מהדרישות לתואר.
המרכז ישאף לממשק עם מובילים בתעשייה המקומית, שיכלול השתתפות בפרויקטים תעשייתיים. נשאף לשיתוף פעולה עם אוניברסיטאות ומרכזים רפואיים בארץ ובחו"ל. הדבר יבוא לידי ביטוי בביקורים הדדיים, כנסים, סדנאות, סמינרים משותפים ושהות בת מספר שבועות של חוקרים ממרכז זה (כולל סטודנטים) במעבדות לייזרים ואלקטרואופטיקה מובילות בחו"ל.
מרכז מחקר זה דורש עבודה אקדמית ומעשית בהתאם לצורכי תעשיית הפוטוניקה המתקדמת בארץ ובעולם. המרכז יעודד יצירתיות ומיזמי הזנק, שישתלבו עם מגמות האתגרים הטכנולוגיים ההולכים וגדלים של התעשייה.
לחוקרים במרכז זה יש צורך בידע רב-תחומי, עצמאות וראייה מערכתית ויצירתית בתכנון, פיתוח, יישום ושדרוג מערכות אלקטרואופטיות ופוטוניות. לכן, החוקרים המהווים את לב מרכז המחקר הם חוקרים מדיסציפלינות שונות (הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת תוכנה, פיזיקה), ובנוסף שני עמיתי מחקר מהתעשייה.
ליצירת קשר,
ד"ר אירית יובילר
טלפון: 08-8519048
דוא"ל: iritj@sce.ac.il
למאמרים נוספים בנושא מוקדי מחקר יישומי:
ביו חומרים ורפואה רגנרטיבית • איכות תוכנה בסביבות מתקדמות • מכונות שאיבה