מהנדסים על הבר
סטודנטים ואורחים פקדו את פאב ביאליק 26 שבשכונה ב' בבאר־שבע, לסדרת ההרצאות של פרויקט "מהנדסים על הבר". הפרויקט משותף לאגודת הסטודנטים במכללה ולחברת כיל, כחלק מהקשר שלה עם הקהילה.
ד"ר אושרה ספיר מהמחלקה להנדסה כימית סיפרה על "ההנדסה והכימיה שמאחורי הבירה" - מקורותיה והתפקיד החשוב שלה בתרבויות העתיקות כמו תרבות הוויקינגים; תהליך הייצור; מעמד הבירה בעולמות הבריאות, המגדר והמדע; וכיצד כל אלה מתחברים להנדסה כימית.
ד"ר משה זוהר מהמחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה דיבר על "מדע הפרטים הקטנים" - הננו-טכנולוגיה: מהי הסקאלה הננומטרית? האם ניתן לראות אובייקטים ננומטריים בעין? מהם הפיתוחים הצפויים בתחום הננוטכנולוגיה?
ד"ר ניר טרבלסי מהמחלקה להנדסת מכונות הרצה בנושא "טיפול הנדסי" - על החיבור המרתק שבין רפואה להנדסה.
ד"ר דגן בקון מזור, רמ"ח הנדסת בניין בקמפוס באר־שבע, עסק בנושא "70 שנה של רעידות אדמה": מהי רעידת אדמה? איך היא נוצרת? מה אפשר ללמוד מרעידות שהתרחשו באזורנו בעבר? האם ניתן לחזות את רעידת האדמה הבאה וכיצד נוכל להתגונן מפניה?
"נהניתי מהערב ומההזדמנות המיוחדת לייצר אינטימיות מעבר לקירות הקמפוס," סיפרה ד"ר ספיר. "אנשים זרמו פנימה והבר היה מלא עד אפס מקום. הגיעו סטודנטים שלי - מתלמידי שנה א' ועד לבוגרים, שבימים אלה עובדים על הדוקטורט שלהם. היה מרשים ומחמם את הלב. אני מאמינה שיש משהו מיוחד מאוד בבילוי ערב על בירה, יחד עם המרצים".