פתחפתח
לקבלת מידע נוסף
*יש להזין שדות חובה
x סגור

SCE Tech Fest 23: פסטיבל הטכנולוגיה הגדול בדרום

הפסטיבל נערך בחודש יוני האחרון, וכלל מגוון של אירועים בנושאי חדשנות, טכנולוגיה, סביבה, קיימות וחברה, בהשתתפות אנשי תעשייה, סטודנטים, אנשי אקדמיה וחוקרים מובילים מהארץ ומחו"ל בתחומי ההנדסה, המדעים, התקשורת החזותית והאדריכלות

לראשונה, SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, ערכה פסטיבל טכנולוגיה גדול בדרום - SCE Tech Fest 23, שנפרס על פני שבוע, וכלל מגוון אירועים בנושאי חדשנות, טכנולוגיה, סביבה, קיימות וחברה.

באירוע שנערך בקמפוס באר שבע השתתפו אנשי תעשייה, סטודנטים, אנשי אקדמיה וחוקרים מובילים מהארץ ומחו"ל בתחומי ההנדסה, המדעים, התקשורת החזותית והאדריכלות. האירוע נערך בשיתוף מוסדות אקדמיה מחו"ל, בהם אוניברסיטת MAGDEBURG שבגרמניה, בית הספר לעיצוב KOLDING שבדנמרק, המכון הטכנולוגי ההודי Indian Institute of Technology Guwahati שבהודו, ואוניברסיטת סינגפור לטכנולוגיה ועיצוב SUTD.

הכנס היה פתוח לציבור הרחב, וכלל הרצאות, תערוכות והאקתון גדול בשיתוף ICL, שהיה אירוע השיא של הכנס, בו השתתפו 120 סטודנטים: 90 סטודנטים מכלל מחלקות ההנדסה, העיצוב והאדריכלות ב-SCE, וכן 30 סטודנטים מאקדמיות אורחות מהודו וסינגפור, שנדרשו להתמודד עם אתגר הנדסי מורכב ולמצוא פתרון טכנולוגי וסביבתי לבעיה שהציג יורי רודין מ-ICL - מציאת פתרונות מחזור או הארכת חיי הגומי שעל גבי מסועים.

שבוע ההאקתון נפתח עם הרצאתו של מר נעם גולדשטיין, סמנכ"ל בכיר למצוינות, חדשנות ואנרגיה ב-ICL, בנושא "ניהול חדשנות בארגון תעשייתי". מטרת ההאקתון: עידוד חדשנות ויצירתיות בעבודת צוות בפרויקט רב-תחומי וקידום רעיונות להתנהלות בת-קיימא בתעשייה. במשך חמישה ימים עבדו הסטודנטים יחד, בליווי מנטורים חברי הסגל במחלקות השונות במכללה שייעצו והכווינו אותם לפיתוח הצעות ברות יישום. לקראת סוף שבוע הפעילות הוכרזו 5 הקבוצות שדורגו במקומות הראשונים בשלב השיפוט המקדים, וביום האירוע האחרון של הכנס הציגו הקבוצות את תוצרי ההאקתון בפני פאנל שופטים מקצועי המורכב מאנשי תעשייה, אקדמיה, חוקרים ומומחים לחדשנות מהארץ ומהעולם. בתום סבב השיפוט הסופי הוכרזו הקבוצות הזוכות בשלושת המקומות הראשונים להן הוענקו פרסים כספיים.

במקום הראשון זכתה קבוצת INSiGHT שהורכבה מהסטודנטים אדוה כהן עטיה, עדן קרנגל, סתו פולטי, שובל אלקסלסי, יעקב סבטילצקי, Barsha Amarendra ו-Bivob Bhuyan (השניים האחרונים מ-IITG בהודו). הקבוצה פיתחה רובוט המבצע בקרה ותיקון של המסוע תוך כדי נסיעה. למקום השני הגיעה קבוצת Innovatigers; ובמקום השלישי זכתה קבוצת 4Future. תעודות הוענקו לכלל המשתתפים.

שובל אלקסלסי, סטודנטית מהמחלקה לאדריכלות ב-SCE מהקבוצה הזוכה במקום הראשון שיתפה: "אחרי שעלינו עם הפרויקט שלנו לשלב הגמר של ההאקתון הבנו שיש משהו מיוחד ברובוט שיצרנו. היו כאן 17 קבוצות של סטודנטים עם הצעות מצוינות והיה מאוד מרגש לזכות במקום הראשון. אני מסכמת את ההאקתון כחוויה יוצאת דופן. אנחנו כסטודנטים רגילים לעבוד עם עמיתים מאותה המחלקה סביב תחום לימודים מסוים, לכן היה מעניין לשלב כוחות עם סטודנטים שלכל אחד יש את השקפת העולם שלו בכל הנוגע לעולם הטכנולוגי. זו הייתה עבודת צוות וכל אחד תרם משהו לפרויקט מהידע שלו. בזכות ההאקתון הצלחנו ליצור חברויות עם אנשים חדשים ולספק פתרון משמעותי עבור אתגר טכנולוגי קיים".

מר נעם גולדשטיין, סמנכ"ל בכיר למצוינות, חדשנות ואנרגיה ב-ICL אמר: "משבר האקלים מחייב אותנו לפעול בדרכים שונות על מנת להתאים את התעשייה. אנחנו עושים את זה על ידי התייעלות חדשנות ומעבר לאנרגיה מקיימת. אנו מצפים מהסטודנטים להפנים ערכים אלה כיוון שהם אלה שיובילו את התעשייה בשנים הקרובות. האתגר שניתן לסטודנטים במסגרת ההאקתון משלב את הצרכים של כלכלה מעגלית ביחד עם יצירתיות וחדשנות בדומה לאתגרים שהם יעמדו מולם כשיהיו חלק מהתעשייה בעתיד. אני מודה מאוד להנהלת המכללה ולסטודנטים על שיתוף הפעולה ומברך את הזוכים".

כנס פרויקטי הגמר של סטודנטים שנה ד' נפתח ביום השני של הפסטיבל עם הרצאתו של פרופ' ברנבאס וויטון (Prof. Barnabas Wetton) מבית הספר לעיצוב קולדינג, שבדנמרק, בנושא: "עיצוב ממוקד אדם". פרופ' וויטון, מומחה בעל שם עולמי, המשמש כמנהל חדשנות בינלאומית ומנהל התוכנית לתקשורת חזותית בקולדינג, סיפר בין השאר על המיזם עטור הפרסים שלקח בו חלק בשיתוף נאס"א ואשר בחן כיצד לדמיין את תנאי השינה במשימה להגיע למאדים, וכיצד לתקשר את ערך הבסיס של כלי רכב חשמליים.

בין שלל התערוכות שהוצגו בכנס: כרזות מחאת האקלים של סטודנטים וסטודנטיות שנה א' מהמחלקה לתקשורת חזותית שעיצבו כרזות תחת השם: "Protest Posters for the Global Climate"; תערוכת הרובוטים של מסיימי שנה ג' ממסלול תיכון ועיצוב מוצר; ומסלול רובוטיקה במחלקה להנדסת מכונות שהציגו את תוצרי ההאקתון בנושא "רובוט שירות" - רובוטים אוטונומיים המעניקים מגוון שירותים, ותחרות בין הרובוטים השונים.

רקטור המכללה ומייסד, פרופ' יהודה חדד: "כתושב הנגב וכמי שעומד שנים רבות בראש המכללה הגדולה בישראל ללימודי הנדסה, אני רואה חשיבות רבה בקיומו של הכנס שיהווה אבן שואבת לאנשי מחקר מובילים מהארץ ומהעולם. זו הזדמנות להפנות זרקור לפניה היפות של התעשייה והאקדמיה בדרום, ולשים את אזור הדרום על מפת החדשנות, הטכנולוגיה וההייטק של מדינת ישראל".

יו"רי הכנס, ד"ר גדליה מזור (ראש ביה"ס ללימודי מוסמכים והנדסת מכונות) ופרופ' אריאלה בורג (ראשת המחלקה להנדסה כימית והנדסה ירוקה) מסרו: "בפסטיבל הושקעו מחשבה מעמיקה ותכנון רב, על מנת לחשוף את הסטודנטים לתעשייה ולאקדמיה מחו"ל, ולהנגיש לקהל הרחב את נושאי החדשנות והטכנולוגיה".