פתחפתח
לקבלת מידע נוסף
*יש להזין שדות חובה
x סגור

המחלקה להנדסת מכונות סיירה בחברת רובוטיכאן שבעומר

זאת במסגרת תוכנית משותפת של המכללה ומרכז לאודר לקידום תעסוקה בנגב

סטודנטיות וסטודנטים מהמחלקה להנדסת מכונות בקמפוס באר שבע הגיעו לסיור בחברת רובוטיכאן שבעומר, במסגרת תוכנית משותפת של המכללה ומרכז לאודר לקידום תעסוקה בנגב.

עד לא מזמן נחשבו מערכות רובוטיות מתקדמות שפועלות באופן אוטונומי לגמרי ויכולות לנוע על הקרקע ואף באוויר מדע בדיוני. אלא שכיום מערכות רובוטיות שכאלו מיוצרות כאן בנגב במרכז הפיתוח של חברת רובוטיכאן. במסגרת תוכנית משותפת למרכז לפיתוח קריירה שבדיקנאט הסטודנטים ומרכז לאודר לקידום תעסוקה בנגב, מיסודם של רונלד לאודר ו-JNF ארה"ב, הגיעו לסייר במתקן המתקדם סטודנטיות וסטודנטים מהמחלקה להנדסת מכונות.

הסטודנטים שהגיעו לסיור לומדים במסלול רובוטיקה ומערכות אוטונומיות ונמצאים בשנה הרביעית ללימודיהם, רגע לפני היציאה לשוק התעסוקה. המפגש נועד לחשוף אותם להזדמנויות התעסוקה האיכותיות שישנן בנגב, על מנת לקדם את הישארותם של בוגרים אקדמאים בנגב והקמת ביתם באזור. מרכז לאודר לקידום תעסוקה בנגב פועל לאורך כל השנה על מנת לחבר בין צעירים אקדמאים ומעסיקים המציעים הזדמנויות לתעסוקה איכותית באזור וכן מכין את הסטודנטים והבוגרים לשוק העבודה באמצעות ליווי וייעוץ קריירה אישי, סדנאות וכן ימי ראיונות מיוחדים עם מעסיקים מובילים באזור.

במהלך הסיור בוצעה הדגמה מוחשית של פעילות רובוטים המפותחים בימים אלו במסגרת הפרויקטים השונים בחברה. בהמשך, הסטודנטים שוחחו עם בוגר SCE שמועסק כבר כיום בחברת רובוטיכאן. לבסוף בכירי החברה ומרכז לאודר סיכמו את הביקור ואיפשרו לסטודנטים לשאול שאלות על המעבר שבין הלימודים האקדמיים לעולם התעסוקה.

קרן כהן, מנהלת מרכז לאודר לקידום תעסוקה בנגב, סיפרה: "מרכז לאודר נמצא שם לסייע לסטודנטים ובוגרים אקדמיים בנגב בצומת ההחלטה מהחשובים בחייהם. בימים של האטה בכלכלה העולמית, היציאה מהאקדמיה לשוק העבודה עשויה להיות מאיימת, אך עם ליווי נכון כפי שאנו מעניקים במרכז ניתן לצלוח אותה. למרכז לאודר קשר ייחודי עם המעסיקים המובילים בנגב והיכרות מעמיקה עם אלפי אקדמאים ופועל מתוך חזון ברור כי רק באמצעות קידום תעסוקה איכותית בנגב ניתן לפתח אותו ולהביא את האקדמאים הצעירים להקים בו את ביתם. הסטודנטים התרשמו לגלות כי חברת רובוטיקה מתקדמת המשווקת את תוצריה המתקדמים ברחבי העולם פועלת ומעסיקה עובדים בנגב".

ד"ר איתן פישר, ראש מסלול רובוטיקה ומערכות אוטונומיות במכללה, אמר: "התרשמנו מאוד מרובוטיכאן, מעובדיה ומתוצריה. שמחנו במיוחד לפגוש את בוגרי המחלקה אשר מועסקים שם וכן לראות את היישום ברובוטיכאן של תחומי הידע עליהם מושם דגש אצלנו במסלול רובוטיקה".

זוהר קרייצר, מנהלת המרכז לפיתוח קריירה, סיכמה: "אנו פועלים לקיום חיבורים ישירים לתעשייה ובכך לחשוף ולהרחיב את מקומות התעסוקה לבוגרים שלנו ובנוסף על כך לתרום לשגשוג וצמיחת התעשייה בדרום. הביקור ברובוטיכאן כלל סיור בו הוצגו בפני הסטודנטים מוצרי החברה, ייעודם החשוב והפתרונות שהם מייצרים במגוון תחומים ונושאים. המפגש היה מעשיר, מרתק ומלמד. הסטודנטים והמרצים התרשמו מאוד. אנו מודים למרכז לאודר על השותפות ולחברת רובוטיכאן, להם אנו מאחלים המשך הצלחה ושגשוג".