שנה ד' מציגים: פרויקטים לעולם טוב יותר
השנה הוגשו והוצגו למעלה מ-470 פרוייקטי גמר ב-12 מחלקות לימוד במסגרת כנס רב-מחלקתי – "מהנדסים עתיד" באשדוד ובמסגרת כנסים מחלקתיים בבאר שבע.
בכנסים שהתקיימו השתתפו אנשי סגל, חוקרים, בכירים בתעשייה, יזמים ומומחים בתחום.
כחלק מהדרישות לתואר מהנדס, הסטודנטים בוגרי שנה ד', מציגים את הפרויקטים ההנדסיים המשלבים יזמות וחדשנות והמציגים את החיבור בין הנדסה לחברה.
בכנס רב-מחלקתי שהתקיים באשדוד, פרופ' שלמה מארק, דיקן הפקולטה להנדסה בקמפוס אשדוד, הדגיש בפני הסטודנטים את האתגרים העומדים בפניהם, אתגרי העידן הדיגיטלי: "בעידן הדיגיטלי של ימינו המתאפיין ב'הפרעות דיגיטליות', חייב המהנדס של העתיד להיות חדשני, יצירתי, גמיש לשינויים, מולטי-דיסציפלינרי, לומד ומתעדכן בהתקדמות הטכנולוגיה. הפרויקטים שאתם מציגים היום הם סיכום לכל מה שלמדתם בתואר. אני יודע שתצאו מפה לשוק העבודה כמהנדסים סקרנים, יצירתיים, כאלו היודעים ללמוד כל הזמן, לזהות מגמות ולנווט בעולם הדיגיטלי המשתנה".
אחד הפרויקטים שהוצגו הוא פרויקט היד הביונית של הסטודנטים בוריס טרואין ויבגני שפולנסקי מהמחלקה להנדסת מכונות. השניים הציגו יד ביונית חכמה הנשלטת על ידי גלי המוח ועלותה רק כ-1,000 דולר. היד מודפסת בטכנולוגיית תלת-ממד ומקבלת פקודות על ידי חיישן ראש, הקורא את גלי המוח ומעביר את הפקודה למחשב הנמצא ביד הביונית ומורה ליד כיצד לפעול. את הפרויקט יצרו הסטודנטים בעזרתו של סרן זיו שילון, שאיבד את ידו במהלך פעילות צבאית בדרום רצועת עזה, ונזקק כיום ליד ביונית.
בקמפוס באר שבע, כנס פרויקטים של המחלקה להנדסת מכונות התקיים במסגרת "שבוע הנדסת מכונות", בו סטודנטים שנה ד' הציגו פרויקטים ואבי טיפוס הנדסיים בהשתתפות ועדת שיפוט בינלאומית. הפרויקטים עסקו בחמישה תחומים מרכזיים: אנרגיה, בקרה, רובוטיקה ומכטרוניקה, הנדסת מוצר, תכונות חומרים ומחקר.
במחלקה להנדסת תוכנה התבקשו הסטודנטים להציג מוצר חדשני בתחום התוכנה. בין הפרויקטים השונים היה ניתן למצוא פתרונות לתחום הרכב, בקרת בטיחות, Big Data, חברה, ואף בתחום המוניציפלי והמדיני.
לקריאה נוספת כנסו לדפי האירועים השונים ב"חדשות ואירועים"