פתחפתח
לקבלת מידע נוסף
*יש להזין שדות חובה
x סגור

ראש היחידה למתמטיקה בקמפוס אשדוד תוביל מחקר ישראלי-סיני

המחקר, במימון קרן ISF-NSFC, יעסוק בנושא "מיון משטחים עקומים ומשטחים אלגבריים" * כיצד נולד הרעיון למחקר, מי עוד צפוי ליטול בו חלק, ומהי חשיבותו לקשרי המדע בין שתי המדינות

הישג אקדמי נאה ב-SCE: ראש היחידה למתמטיקה בקמפוס אשדוד, ד"ר מירב טופול-עמרם, נתבשרה באחרונה על זכייתה במענק כספי משמעותי מטעם קרן המחקר המשותפת לישראל וסין ISF-NSFC. המענק ימומש במחקר בנושא "מיון של משטחים ועקומים אלגבריים" מתחום הגיאומטריה האלגברית – אחד מתחומי המחקר המתמטיים הפופולריים, מעניינים ומבוקשים ברחבי העולם.

"אנו ממיינים משטחים אלגבריים בתוך מרחב המודולי שלהם על ידי שיטות טופולוגיות, כמו ניוונים ודפורמציות של משטחים, חישובי צמות וחבורות יסודיות של המשלימים של עקומי ההסתעפות של המשטחים ושל כיסויי גלואה של המשטחים. אנו מבקשים לחקור משטחים מדרגה 6 ומעלה", מספרת ד"ר טופול-עמרם.

"בנוסף, מיון של עקומים אלגבריים לכשעצמו הינו מאוד מעניין, מאתגר, ונעשה על ידי חישוב חבורות יסודיות ואינבריאנטים נוספים של העקומים. באופן פרטני, מיון של סידורי ישרים נעשה ברובו על ידי מציאת זוגות זריצקי. העבודה עם סידורי ישרים מסועפת מאוד ויכולה להניב עבודה מעניינת שמתפרשת לאורך שנים".

כיצד נולד הרעיון לחקור את הנושא? מסתבר ששאלת מיון משטחים עקומים ומשטחים אלגבריים בתוך מרחב המודולי שלהם היא עתיקה, ומתמטיקאים רבים ניסו למצוא פתרונות לכך, עד שנמצאה השיטה הנכונה - מציאת אינבריאנטים של העקומים והמשטחים. "האינבריאנטים מחלקים את המשטחים והעקומים למחלקות שונות בתוך מרחב המודולי, וכך אנו מצליחים למלא את התמונה החסרה".

מדובר במחקר ארוך טווח, ובשלוש השנים הקרובות תנסה קבוצת המחקר, הכוללת סטודנטים לתואר מתקדם, גיאומטריסט ואלגבריסט, לפתור כמה שיותר דוגמאות של משטחים ועקומים. עוזרי המחקר תפקידם לקדם חישובי אינבריאנטים וחבורות למיניהם ולערוך סקירה ספרותית.

ד"ר טופול-עמרם מסכמת: "המענק ישראל-סין מקדם עוד יותר את קשרי המדע המצוינים הקיימים בין שתי המדינות. המענק מאפשר טיסות עוזרי מחקר וחוקרים ראשיים, ובכך מפרה את הקשר בין שתי קבוצות המחקר, הישראלית והסינית, ומאפשר לעוזרי המחקר להתנסות במחקר במדינה אחרת ולהשתתף בכנסים המאורגנים שם. אני מודה לקרן ISF-NSFC על ההזדמנות הנפלאה הזו".

 

לחזרה לבלוג של SCE