מהנדסים נגישות
כ־100 סטודנטים של המחלקה להנדסת תוכנה השתתפו בהאקתון שהתקיים בקמפוס באר שבע ונועד למצוא פתרונות טכנולוגיים לאנשים עם צרכים מיוחדים.
יוזמת ומארגנת ההאקתון, ד"ר הדס חסידים, מספרת: "ההאקתון התקיים כחלק מכנס AISTQ, המקדם את הקשרים בין האקדמיה לתעשייה. השנה, בשיתוף פעולה עם עיריית באר־שבע ו-CDI נגב, הכנס הוקדש לצרכים מיוחדים. שותפים נוספים היו טק 7, המרכז למשפט ולמדע, מכון עמרם ואלתרנט.
"מעבר לאתגר הטכנולוגי המלווה את ההאקתונים בתחום התוכנה, ההאקתון התייחד השנה בהשלמת הפערים המקצועיים בתחום הצרכים המיוחדים בקרב סטודנטים מתחום ההנדסה, כך שיוכלו להגדיר בעיות ופתרונות משמעותיים. שמחנו להתגייסות ולליווי של מומחים שונים מתחומי הטיפול, האבחון, הנגישות, החינוך והמשפט, ששיתפו בידע ובניסיון שלהם במסגרת ההרצאות ובמהלך הפיתוח ותרמו להכוונה ולטיוב של התהליך. ההאקתון היה הזדמנות יוצאת דופן להיחשף לעולם מורכב ומאתגר ולפתוח את הלב והמחשבה כדי למצוא פתרונות יצירתיים לעולם טוב יותר - שיקדם שוויון, רגישות לאחר וחיבור בין אוכלוסיות".
24 שעות רצופות של עבודה - והתוצרים הוצגו בפני ועדת השיפוט. הוועדה הורכבה מנציגי חברות וארגונים מהתעשייה ומהאקדמיה, ובהם פרופ' גל מאירי מהמרכז הרפואי סורוקה; יהוד מרסיאנו, מנהל אגף חדשנות ומערכות מידע בעירית באר־שבע; יובל זנה, מנהל תחום בכיר לטכנולוגיות וערים חכמות במטה ישראל דיגיטלית; ואחרים.
במקום הראשון ובפרס כספי של 8,000 שקל זכה צוות Enabled, שכלל ארבעה סטודנטים שנה ד' להנדסת תוכנה מקמפוס אשדוד: ראובן בנטולילה, בנימין טלפה, שני לוי ושירז בר. הצוות פיתח מערכת לריכוז מידע על בתי עסק נגישים. האפליקציה שפיתחו לאנדרואיד פונה הן לבתי עסק נגישים, שיכולים להירשם רק לאחר חתימה על אמנת נגישות (שמשמעותה עמידה בכל הקריטריונים לבית עסק נגיש), והן לציבור האנשים עם מוגבלויות ולציבור הרחב, שבאמצעות האפליקציה יוכלו לבחור לבקר בבית עסק נגיש ואף לדרג את רמת הנגישות שלו.
במקום השני ובפרס בגובה 4,000 שקל זכתה קבוצת Planbuddy, אף היא של סטודנטים מקמפוס אשדוד: דור לוגסי גל, מאור ישראל, נדב אבישר, דניאל מורד סקה וחיים לשם, שפיתחו אפליקציה לניהול סדר היום של ילדים הנמצאים על הספקטרום האוטיסטי.
פרופ' יהודה חדד, נשיא SCE: "מהנדסים צריכים לקחת חלק משמעותי במתן המענים לצורכי המשק והחברה. מה שעשו הסטודנטים, מהנדסי העתיד, בהאקתון הזה, הוא תמצית השינוי שאנו רואים בשנים האחרונות במשק - מהנדסים לעולם טוב יותר. האקתונים הם שיטת למידה והתנסות המכינה את הסטודנטים לשוק התעסוקה ולהתמודדות עם אתגרים אין-סופיים. נושא הנגישות הוא חלק מהעולם האמיתי, שאותו יפגשו בעתיד".
ראש עיריית באר־שבע, רוביק דנילוביץ': "העולם מזמן לנו אתגרים רבים, ולהצלחת ההתמודדות אתם נדרשים כולנו לשלב ידיים: אנשי המקצוע, אנשי תוכנה ומחשבים, אנשים יצירתיים. ההאקתון הוא דוגמה נפלאה לשיתוף פעולה, ואני מודה למכללה - ששוב הוכיחה שהיא חלק בלתי נפרד מהקהילה ומהעיר".