הנדסת חשמל ואלקטרוניקה והשפעתה על העולם
מן האייפד, הטאבלט והטלפון החכם ועד ל"כיפת ברזל" ופרויקטים מתוחכמים ורבי חשיבות אחרים, מרכבים חשמליים ומערכות ניידות שונות ועד הפקה של אנרגיה סולארית וטורבינות המונעות בגז טבעי - ההשתלבות בעולם העתיד מתחילה בלימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה.
פניה הרבים של מהפכת הטכנולוגיה, ההתפתחות התזזיתית והתחרות הגוברת בענף, כמו גם התמורות הניכרות במשק החשמל העולמי עם המעבר לשימוש באנרגיה נקייה - בייצור חשמל ממקורות סולריים ועד לשימוש בגז טבעי הובילו לדרישה חסרת תקדים למהנדסי חשמל ואלקטרוניקה ברמה הגבוהה ביותר.
כולנו נחשפנו באחרונה ליכולותיה המרשימות של מערכת "כיפת ברזל"; מעטים יודעים כי על מערכת זו שקדו לא מעט מבוגרי המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה של SCE. "אין הרבה מקצועות שמאפשרים לך להיות מעורב בפרויקטים כה מרתקים", אומר מני, מהנדס בוגר המכללה, שניהל את פרויקט המכ"ם של "כיפת ברזל", "והרי אין סיפוק גדול יותר מאשר להיות חלק מפרויקט מציל חיים".
תכנית הלימודים בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מכוונת להכשיר מהנדסים איכותיים ומובילים, שיוכלו להתמקצע בכיוונים שונים: כמפתחי מעגלים אלקטרוניים, בקרה ותקשורת, כמהנדסי חשמל במפעלים, בתחנות כוח, במערכות בקרה ואוטומציה תעשייתיות ועוד. הידע הנרכש בלימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה מאפשר לבוגרים להשתלב במגוון רחב של תחומים וכבר היום ניתן למצוא את בוגרי המחלקה מועסקים בחברות המובילות במשק, בהן אלתא, אינטל, קמ"ג, אמדוקס, חברת החשמל ועוד.
משק האנרגיה המתפתח של ישראל מייצר ביקושים גם לבעלי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, המתמחים בנושאים הנוגעים לייצור, להובלה ולשימוש באנרגיה. פתיחת המסלול לתואר השני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה עם התמחות במערכות הספק ואנרגיה, באה לענות על ביקושים אלו, כמו גם לאפשר לבוגרים להתמחות ולהתמקצע בנושאי אלקטרוניקת הספק, מקורות אנרגיה ורשת חכמה.
לחזרה לבלוג של SCE