מהנדסים חדשנות לקשישים
סטודנטים הלומדים במרכז ליזמות ולחדשנות של SCE קיבלו אתגר, ליזום וליצור פרויקטים למען אוכלוסיית הגיל השלישי. בתום שבוע שבו חקרו הסטודנטים קשישים ובחנו בעיות שונות שעולות וכיצד פתרונות ספציפיים יכולים לעזור, הם התכנסו לתחרות בה הציג כל צוות את הפרויקט שיצר.
התחרות התקיימה במרכז היזמות החדש של המכללה בקמפוס אשדוד ולמעשה חנך אותו. בתחילת התחרות שמעו הסטודנטים הרצאה בתחום גרונו-טכנולוגיה, טכנולוגיה בתחום הזיקנה, מפי קרן אטקין, גרונוטכנולוגית מוכרת בעולם ההייטק. לאחר-מכן עלו הצוותים והציגו פרויקטים רבים ופתרונות אפשריים לבעיות יומיומיות לציבור הקשישים, בהם בעיות בדידות, מילוי טפסים וביורוקרטיה, זיכרון, פער בין-דורי וכדומה.
צוות "סבתוש", לדוגמה, פיתחו אפליקציה לקשישים שמטרתה לעזור בניהול מסמכים, שיחות עם אנשי שירות וכדומה. האפליקציה מציעה באמצעות כפתור אחד ושירות קולי לקבוע תורים, לקבל תזכורות על תורים קיימים ועוד.
צוות השיפוט, שהיה מורכב מצוות מקצועי ואקדמי, כלל את ד"ר אסף פרץ, ראש מחלקה בביה"ח אסותא אשדוד, עמרי ילובסקי, חבר סגל במרכז היזמות במכללה, ד"ר נטע קלע, מנהלת מרכז היזמות, טובי כרמון, מנהל תחום החדשנות מרשת בתי החולים הסיעודיים "עמל ומעבר", ואחרים. בסיום התחרות הכריזו השופטים על שלושה צוותים זוכים. במקום הראשון זכה צוות שהציג פתרון לקשישים עם בעיות שמיעה בצורת צמיד חכם הרוטט ומציג אייקון בהתאם להתראה. הצוות הציג שלושה אייקונים אפשריים - אייקון טלפון לשיחה בטלפון הסלולרי, אייקון דלת כחולה לאורח בדלת ואייקון אדום עם רטט שונה במקרה של אזעקת צבע אדום.
ד"ר נטע קלע, ראש המרכז ליזמות וחדשנות, סיכמה: "זהו ההאקתון הראשון במרכז היזמות והחדשנות החדש בקמפוס, והמטרה שלו היא למצוא פתרונות לאתגרים של הגיל השלישי. הסטודנטים התבקשו לפתח טכנולוגיות על מנת לאפשר זיקנה בריאה במסגרת הביתית. חלק משמעותי בפרויקט היה מבחינתנו לגשר על הפער בין המפתח או המהנדס לבין המשתמש. לכן הוצאנו אותם ל'מבצע סבתא-סבא', שמטרתו לבדוק מהם האתגרים המשמעותיים מבחינתם במהלך היומיום. בזכות הדגש שאנו שמים על התאמת הטכנולוגיה לצרכים האמיתיים, לפי שיטת הלימודים הייחודית שלנו – Industry Project Oriented, אין לי שום ספק שהפרויקטים שהוצגו במסגרת התחרות יוכלו להתקיים גם בעולם האמיתי ולשמש את הצרכנים לפי הדרישות שלהם".