באר שבע מתקשטת במחווה לזרמי האמנות
אחרי שכיכבו על צירי התנועה המרכזיים בעיר, מגוון שלטים צבעוניים וססגוניים – תוצר של שיתוף פעולה בין SCE ועיריית באר שבע - חזרו לקשט את קמפוס המכללה. על הדגלונים מתנוססות עבודות של סטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית. היצירות המוצגות נוצרו כולן בקורס "פיתוח צורה", במחווה לזרמי האמנות השונים לאורך ההיסטוריה.
לדברי מנחת הקורס עינת אמיר, "התערוכה מורכבת מעבודות גמר של סטודנטים בקורס, והן משלבות בין התכנים המעשיים בקורס לתכנים שנלמדו לאורך הסמסטר בקורסים העיוניים, בהם כמובן 'מבוא לתולדות האמנות והעיצוב'. בסיס זה חשף את הסטודנטים לזרמי האמנות וללימודים מעשיים של טכניקות שונות. בעבודת הגמר נתבקשו הסטודנטים לבחור זרם אחד אליו התחברו יותר, להעמיק ולחקור אותו, על מנת ליצור מבע חזותי שניתן להפיק ממנו תוצר גולמי כמו מוצרי נייר, טייק אוויי או אופנה. הקורס הקנה לסטודנטים כלים לתיאור צורני להמחשת רעיון לפיתוח והעשרת השפה החזותית. הסטודנטים למדו כיצד מדיום ההדפס מביא לידי ביטוי פרקטיקות שונות, בהן ציור, רישום, הדפס, מגזרות נייר, צבע וקומפוזיציה, שבסופן הם יוצרים דימוי לאובייקט תעשייתי המשלב מסורת עם קדמה. האובייקטים שנוצרו הם טקסטים חזותיים המביעים את המסר שהסטודנטים מעוניינים להעביר ובכך להשליך על התוצר הסופי".
עינת דרזנר, סטודנטית שנה א' במחלקה לתקשורת חזותית, שמחה לראות את עבודתה מוצגת ברחוב דוד טוביהו, סמוך למתחם הקטר: "אני מאוד מרוצה מהתוצאה וגאה בעבודה שלי. כיף לראות אותה מוצגת ברחבי העיר ולדעת שעוד אנשים ייחשפו אליה. הדימוי שמוצג בעבודה הוא מחווה לסגנון האמנות הנהוג במצרים העתיקה. במסגרת הקורס והסמסטר הראשון בתואר למדנו על זרמים באמנות, ולראשונה הכרתי את עולם הדימויים המגוון שיש למצרים העתיקה להציע. במסגרת העבודה יצרתי חותמות המבוססות על השפה הוויזואלית שהיתה נהוגה באמנות המצרית ומבוססת על התרבות באותה תקופה; כל זה על סמך מחקר שביצעתי בעידוד עינת. המטרה הסופית היתה לייצר דימוי חזותי שמדבר בשפה של מצרים העתיקה, אבל גם יהיה בסיס לשימוש עתידי לצורכי אופנה, למשל ליצירת פיג'מה מצרית שתתאים לבנים ולבנות. לכן בחרתי בצבעים שמתאימים לשני המינים".
הסטודנטים שעבודותיהם מוצגות בתערוכת החוצות, החלו השנה את לימודיהם במכללה במסגרת המחלקה שזו שנתה הראשונה. מטרת התואר היא להצמיח מעצבים צעירים בעלי ידע עיצובי וטכנולוגי כאחד, בעלי מעוף, גמישות מחשבתית, ומוטיבציה אישית לביטוי חזותי. התואר מבוסס על הבנה עמוקה של תפקיד המעצב בעידן המידע והטכנולוגיה, אשר מתפתח ומשתנה תכופות. במשך הלימודים הסטודנטים יפתחו אוריינות חזותית, הכרות עם פלטפורמות דיגיטליות שונות וחשיבה עיצובית אינטראקטיבית. אנחנו, תושבי העיר ואורחיה, נוכל לבטח ליהנות מעבודותיהם של הסטודנטים, שימשיכו לצבוע ולהעשיר את התרבות העירונית גם בשנים הבאות.