פתחפתח
לקבלת מידע נוסף
*יש להזין שדות חובה
x סגור

סטודנטים למען לקויי ראייה

קניות בסופר והתאמת המוצר לצרכינו האישיים נשמעות כמו משימה פשוטה, אולם יש כאלו שעבורם בדיקת אלרגנים או מרכיבי המוצר היא אתגר בפני עצמו * שני סטודנטים להנדסת תוכנה הבחינו במצוקה היומיומית של לקויי ראייה בבחירת מוצרים בסופר, והחליטו במסגרת עבודת פרויקט הגמר שלהם לפתח אפליקציה שתעשה זאת עבורם

לרבים מאתנו רגישויות למרכיב מסוים, וגם אם לא, יש לנו העדפות אישיות בהרגלי הקניה שלנו. אנשים בעלי לקויות ראייה חווים את חוויית הקניות כמשהו מאתגר, בעיקר מהחשש לקנות מוצר שעלול לסכן את חייהם, או כזה שלא מתאים להם מבחינת טעם או קלוריות. תומר אנגל (25) ונאדין כהן(27) המסיימים לימודי תואר ראשון בהנדסת תוכנה בקמפוס באר שבע היו ערים לבעיה והחליטו לפעול על מנת להקל על מי שמתמודד עימה.

במסגרת פרויקט הגמר שלהם, בהנחיית ד"ר אירנה רבייב, הסטודנטים פיתחו אפליקציה שנועדה לסייע לבעלי לקויות ראייה להתמצא במרחב. דרך האפליקציה ניתן לסרוק את הברקוד של המוצר, והאפליקציה תקריא את כל רכיביו, אלרגניים, סימון משרד הבריאות ועוד. אם חסר מוצר באפליקציה, כל אדם רשאי להוסיפו למאגר ובכך לעזור למשתמשים. הרעיון המהפכני משך את תשומת הלב של עמותת "גוונים", שפועלת למען בעלי מוגבלויות, ובין השניים נוצר שיתוף פעולה שעתיד לצאת לפועל בקרוב.

"האפליקציה מבטלת את התלות של בעל הלקות באדם נוסף ומסייעת בתחושת העצמאות והביטחון", מספרים השניים, "מדובר באפליקציה משנת חיים שלא רק תקצר את זמן הקנייה, אלא גם תהפוך אותה לבטוחה יותר עבור הלקוח". כששאלנו את הסטודנטים מה הייתה החשיבה מאחורי הפיתוח, התשובה הייתה מרגשת: "במהלך התואר לקחנו קורס בנושא אנשים עם מוגבלויות, והוא פתח בפנינו עולם חדש שמלא בצרכים הכוללים טכנולוגיה שתסייע במשימות יומיומיות. ישבנו יחד וחשבנו מה יכול להפוך פעילות יומיומית למאתגרת פחות, וישר חשבנו על הקושי בקניות כשהכיתוב על המוצרים כל כך קטן - פה זה הכה בנו".

אפליקציה שכזו נשמעת כמו רעיון מהפכני, ואז עולה השאלה, מה כמות העבודה מאחורי הקלעים? "החששות היו גדולים", מספר תומר. "ידענו מה דרוש כדי לפתח אפליקציה שכזו, המון מחקר, תכנות, שפות פיתוח שונות ובעיקר המון ניסוי ותהייה, אבל לא ויתרנו. ידענו שהדבר ייקח זמן, אבל החזון של התוצאה הסופית גרם לנו לא לוותר".

הסטודנטים מספרים שהאפליקציה בפורמט הנוכחי היא רק ההתחלה, והשאיפה היא לשפר אותה אפילו יותר. "בעתיד האפליקציה תהיה בשפות שונות, כדי שכל אדם במדינת ישראל יוכל לקבל תרגום לשפת האם שלו, ואולי אפילו נהפוך לבינלאומיים. אנשים בעלי לקויות ראייה זכאיים לחוויית קנייה שוויונית, והמשימה שלנו היא להפוך את זה למציאות עבורם".