פתחפתח
לקבלת מידע נוסף
*יש להזין שדות חובה
x סגור

סטודנטית המתמודדת עם דלקת פרקים פיתחה ידית מיוחדת שמאפשרת פתיחה קלה של הדלת

ידית העזר מיועדת לשימוש קבוע ותפקידה להחליף את הידית המוכרת על מנת שאנשים עם מוגבלות יוכלו לפתוח את הדלת בעזרת לחיצה עדינה של כף היד או על ידי הישענות המרפק

מורן חסיד, סטודנטית שנה ג' להנדסת מכונות בקמפוס אשדוד, סובלת כבר תקופה ארוכה מדלקת המפרקים. יחד עם חבריה לספסל הלימודים: אלון אלרון, יובל רחמני, ויערה ממן, הם מצאו פתרון הנדסי שיסייע למורן ובכלל לאנשים עם מוגבלויות לפתוח את ידית הדלת בצורה קלה ופשוטה: ידית עזר לפתיחת דלת באמצעות מרפק או כף יד פתוחה.

הכל החל כאשר במסגרת הקורס "תיכון ופיתוח מוצרים 1", סטודנטים בשנה ג' להנדסת מכונות, במסלול תיכון ועיצוב המוצר, נדרשו לפתח ולייצר אביזר שיסייע לבעלי מוגבלויות. כך, מתוך המגבלה של מורן, באה לעולם ידית העזר המתלבשת על ציר ידית הדלת. הלימודים במסלול מותאמים לצרכים החדשים של התעשייה הישראלית, המבקשת לגייס אל שורותיה מהנדסי מכונות שיוכלו לתכנן ולפתח מוצרים חדשניים על פי דרישות התעשייה ולהתאים אותם לצורכי המשתמש. 

ידית העזר מיועדת לשימוש קבוע ותפקידה להחליף את הידית המוכרת על מנת שאנשים בעלי מוגבלות כגון האוכלוסייה המתמודדת עם דלקת מפרקים כרונית ומלווה בכאבים כמעט תמידיים, או אנשים קטועי אצבעות וכדומה יוכלו לפתוח את הדלת בעזרת לחיצה עדינה של כף היד או על ידי הישענות המרפק.

"לאורך כל תהליך הפיתוח הייתה התחשבות במשתמש, איך להתאים לו את המוצר במידות מדויקות על מנת שתהיה לו נוחות מקסימלית וכמה שיותר תחושת הקלה בפעולה יומיומית כמו פתיחת דלת", סיפרו הסטודנטים.

מורן חסיד: "בתחילת הקורס נאמר לנו שאנחנו צריכים להוציא לפועל – ידית עזר להפעלת כוח, באותו הרגע חשבתי על הדברים שקשים לי ביום יום והעליתי אותם בפני חברי הקבוצה. הרעיון המוביל היה – החלפת ידית הדלת. את דלקת המפרקים גיליתי לפני כ- 8 חודשים אך סבלתי מכאבים במפרק היד כבר מעל ל- 3 שנים ופתיחת הדלת תמיד הייתה בעיה בשבילי בזמן התקף כאבים, כך שזה היה פשוט לחשוב על רעיון לפרויקט. במהלך פיתוח הידית החברים ואני ניסינו כמה שיותר ליצור ידית נוחה, ארגונומית ושבאמת תפתור את בעיית לפיתת הידית הקשה".

אביחי שורין, ראש מסלול תכן ועיצוב המוצר: "הסטודנטים נדרשו לפתח מוצר בטכנולוגיה של יציקת חול, ולאחר תהליך הפיתוח לייצר את המוצר במכללה. הקורס היה חלק מקורסים משלבי עשייה של הדיקאנט, וגם כלל מלגה בסך 600 שקל לכל סטודנט שסיים את הקורס בהצלחה".

ד"ר גיא בן חמו, ראש המחלקה להנדסת מכונות: "זהו מוצר חיוני בעל חשיבות חברתית עצומה שישפר רבות את איכות החיים של אנשים עם צרכים מיוחדים".