כנס אקדמיה-תעשייה: הושקה תכנית מכינת המו"פ של רשות החדשנות באזור הדרום
מכינת המו"פ של הרשות לחדשנות באזור הדרום יצאה לדרך בשיתוף SCE, חברת הייעוץ BDO Operational Excellence, התאחדות התעשיינים מרחב דרום ואיגוד התעשייה הקיבוצית. המכינה היא כלי משלים לטובת תעשיית הייצור הישראלית, שנועד לסייע לחברות ומפעלים שמעולם לא התנסו במחקר ופיתוח ובהובלת תהליכי חדשנות. כמו כן, התכנית מיועדת לחברות שפעילויות המו"פ שלהן זקוקות למיקוד ולהכוונה.
שיתוף הפעולה הושק בכנס שהתקיים במכללה, אליו הגיעו למעלה מ-150 אנשי תעשייה מכ-85 חברות ומפעלים מאזור הדרום, רבים מהם חברים בהתאחדות התעשיינים מרחב דרום השותפה לתכנית.
פתח את הכנס פרופ' יהודה חדד, נשיא המכללה, שהכריז על ההחלטה להעניק מדי שנה פרס חדשנות בתעשייה 4.0 לחברה או מפעל שיטמיעו תהליכי ייצור מתקדמים, ישלבו יותר רובוטיקה, אוטומציה, וייצור חכם ויפעלו לממש הלכה למעשה את המהפכה התעשייתית הרביעית למען עולם טוב יותר.
עוד אמר פרופ' חדד, כי המכללה מחנכת למצוינות וקידום ההשכלה בתחום ההנדסה והטכנולוגיה במטרה להכשיר את הדור הבא של אנשי התעשייה וההיי-טק בישראל. "כאשר אנו מדברים על הדור בא של המהנדסים הישראלים, חובה להישיר מבט אל עבר המהפכה המתרחשת לנגד עיננו - המהפכה התעשייתית הרביעית, מהפכת הדיגיטציה, הבינה המלאכותית, הרובוטיקה, חסכון באנרגיה ומשאבים, שמירה על הסביבה ועוד", אמר חדד והוסיף: "אנו שמחים על שיתוף הפעולה עם הרשות לחדשנות וסבורים כי על כל מפעל וחברה יצרנית לבחון תהליכי הייצור, לשלב יותר רובוטיקה, אוטומציה, וייצור חכם כל זאת במטרה להמשיך ולהיות תחרותיים ורלוונטיים בשווקים הגלובליים".
בכנס השתתפו ונשאו דברים מנכ"ל רשות החדשנות, אהרון אהרון; ד"ר מלכה ניר, ראש זירת ייצור מתקדם ברשות החדשנות; ואסתי גולדהמר, שותפה מנהלת בחברת הייעוץ BDO Operational Excellence.
ד"ר נטע קלע, ראש המרכז ליזמות ולחדשנות במכללת SCE דיברה על "אקדמיה כמנוף לחדשנות טכנולוגית בתעשייה", ואמרה: "בעידן בו התחרות בתעשייה הולכת וגדלה, חדשנות הינה מפתח להצלחת הישרדותן של חברות. במרכז היזמות והחדשנות של מכללת SCE מיישמים שיטת לימוד שמטרתה להכשיר את מהנדסי העתיד להוביל חדשנות בתעשייה, Industry-project oriented. בשיטה זו על ידי הצבת אתגרים המבוססים על אתגרי התעשייה כיום ובליווי חברי סגל ומתודולוגיה ייחודית הסטודנטים רוכשים כלים אשר מאפשרים התנסות מעשית".
מכינת המו"פ, נציין, מכילה ארבעה מסלולי תמיכה בהתאם לצרכי החברה - מסלול תמיכה בסיסי, מסלול לבחינת היתכנות טכנולוגית, מסלול לפיתוח פתרונות לכשלים בתהליך הייצור ומסלול לשיפור תהליך הייצור.
במסגרת הפרויקט כ-30 חוקרים בכירים מהמכללה, ממגוון מחלקות ההנדסה, ילוו יחד עם מומחי BDO Operational Excellence מפעלים וחברות הפועלים באזור הדרום. הליווי והתהליך יותאמו לכל חברה/מפעל לצרכיו. במסגרת הליווי יאותרו כיווני פתרון לבעיות טכנולוגיות מהותיות, יבוצעו בדיקות היתכנות טכנולוגית ויוצעו פרויקטים לשיפור תהליכי הייצור ועוד.