שיפור איכות תהליכי מחקר באמצעות בינה מלאכותית: זיהוי ומעקב אוטומטי אחר חרקים
מציגים: מר יהודה הרוש, מר סרגיי יקימה
שותפות: ד"ר הדסה דלטרוף, ד"ר תמר שרוט
ארגון: SCE
השימוש בבינה מלאכותית מהווה מהפכה איכותית במחקר התנהגות חרקים. בהרצאה נציג מערכות בינה מלאכותית שבנינו, המאפשרות שיפור מהירות ואוטומציה של תהליכי זיהוי ומעקב, שהיו עד כה ידניים. מערכות אלו מספקות גישה לנתונים חדשים ומפורטים, כולל דפוסי תעופה מדויקים וניתוח אינטראקציות חברתיות בין חרקים. הכלים המבוססי AI מציעים יכולות ניתוח מתקדמות, זיהוי דפוסים חבויים וניתוח אינטגרטיבי של נתונים ממקורות שונים, המאפשרים הבנה עמוקה יותר של התנהגות החרקים והשפעות סביבתיות עליה.
הטכנולוגיות המתקדמות הללו עשויות לתרום גם למחקר אקולוגי רחב יותר, עם יישומים במעקב אחר מגוון רחב של בעלי חיים וצמחים, בזיהוי אזורי התפשטות מינים פולשים, ובחקר האינטראקציות המורכבות בין אורגניזמים לסביבתם.
חשוב לבקר את איכות המערכות המבוססות על בינה מלאכותית כדי להבטיח את מהימנותן ודיוקן של התוצאות והתחזיות. בקרת איכות כוללת בחינת דיוק הזיהוי והמעקב, אימות הנתונים על ידי השוואתם למידע ידני או נתונים ידועים, ובדיקת רגישות ויכולת זיהוי של המערכת במצבים שונים. כך ניתן לשפר את המערכות ולוודא שהן מספקות תוצאות אמינות למחקר וליישומים האקולוגיים השונים. אחת המשימות החדשות שיוטלו על מנהלי איכות תהיה לוודא שתהליכי הפיתוח של מערכות המבוססות על AI מבוקרים ועומדים בתקני איכות נדרשים, ושהתוצאות המתקבלות ממערכות אלו אינן שגויות.