מסלול ניהול פרויקטים הנדסיים
היום יותר מתמיד קיימים תפקידי מפתח מרתקים למהנדסים עם יכולות ניהוליות גבוהות, עם ראייה מערכתית, ויכולות מולטי דיסציפלינריות. כך עולה הביקוש למנהלי פרויקטים בתחומים שונים (תעשייה, בנייה, מחשוב ועוד). את המענה לתפקידים אלו יכולים לתת בוגרי תואר בהנדסת תעשייה וניהול עם התמחות בניהול פרויקטים הנדסיים. זאת בזכות מגוון היכולות והכלים המתקדמים שהם רוכשים ומשכללים במהלך התואר ובהם - אוריינטציה טכנולוגית, לצד חשיבה תהליכית ואסטרטגית, ראייה רחבה ומערכתית, בקיאות בשיטות ניהול מתקדמות וחדשניות לצד הבנה עמוקה בצרכי התעשייה ועוד.
ניהול פרויקטים הנדסיים הוא תחום השייך למדעי הניהול שבו עוסקים בתכנון ובקרה של פרויקטים, לרוב בעלי מרכיב גבוה של אי-ודאות או סיכון כלכלי. פרויקט מוגדר כמאמץ התחום בזמן ובתקציב ליצירת שירות, מוצר או תוצאה מסוימים. במסגרת פרויקט עושים שימוש במשאבים על מנת לקבל תפוקות רצויות.
מסלול ניהול פרויקטים הנדסיים מכשיר את בוגריו לנהל פרויקטים הנדסיים שונים בשלבי התכנון הביצוע והבקרה, תוך כדי חשיבה אסטרטגית, תכנון ותזמון של פעילויות, ניהול משאבים, ניהול תקציב, בקרת פרויקטים, וניהול סיכונים.
בוגרי המסלול הנם בעלי מיומנויות אינטר-דיסציפלינאריות, שמשלבות ידע וכלים (אנליטיים, מחשוביים, ועוד) מעולם ניהול הפרויקטים, לצד מיומנויות ארגוניות, ניהוליות ובינאישיות, שדרושות לניהול יעיל ומועיל של פרויקטים הנותנים מענה לצרכי הארגון.
תוכנית הלימודים במסלול משלבת מיומנויות משלושה סוגים:
- מודלים הנדסיים מתמטיים/לוגיים של תכנון, זימון ובקרה נלמדים בקורסים כגון: שיטות זימון, הנדסת איכות, תכנון ופיקוח על הייצור, מידול תהליכים, ניהול פרויקטים דטרמיניסטיים וסטוכסטיים, חקר ביצועים, שימוש בתוכנות מודרניות הרלוונטיות לנושאים הנלמדים והמשמשות את הארגונים לצרכיהם.
- הבנה עסקית ואסטרטגית נלמדים בקורסים כגון: ניתוח כדאיות פרויקטים, ניהול וניתוח מידע עסקי, יזמות עסקית.
- מיומנויות של התנהגות אישית, חברתית, ותקשורתית: התנהגות ארגונית, הנדסת אנוש, פסיכולוגיה הנדסית, וקבלת החלטות בניהול.