מציגה: מילנה סמבן

תעשיית התרופות צפויה לצמוח בקצב שנתי של 5-8% בשלוש השנים הקרובות. בחמש השנים האחרונות, מגוון של טכנולוגיות חדשות יושמו, כדי לשפר את איכות ובטיחות התרופות, את האנליטיקה ואת ייצור התרופות. עם זאת ולאור האתגרים המתמשכים של COVID-19, הצורך בפתרונות יצירתיים הפך להיות דחוף מאי פעם.

במהלך המגפה, הבטחת איכות שגרתית בתעשיית הפארמה עמדה מול אתגרים לא מבוטלים: עמידה בלוחות הזמנים של הייצור, עמידה באיכות תוך שמירה על ריחוק חברתי והגבלות נסיעות. אבל בזכות טכנולוגיות של שיתוף פעולה מרחוק עם תצוגה מרחבית ייחודית של 360°, הושגו פתרונות המונעים את ההאטה של תהליכים פרמצבטיים. הפתרונות שיושמו במהלך המגיפה עשויים להציע יתרונות מהפכניים לשימוש עתידי.

תעשיית התרופות וכל התעשיות הרגולטוריות, עמדו בשנים האחרונות מול אתגרים רבים, החל מפתיחת צווארי בקבוק בייצור ובשרשרת האספקה ועד לעמידה בביקוש הגובר ואספקה מהירה יותר של תרופות לשוק. כל זה גורם לתקלות ושיבושים אשר מסכנים את בריאות הציבור.

כדי לעזור ליצרנים למקד את מאמציהם, נציג כמה מהמגמות והתקנות הטכנולוגיות המשפיעות ביותר כיום בתחום הפארמה. נעסוק גם בטכנולוגיות Industry 4.0, שחברות שונות החלו ליישם כדי להאיץ את מאמצי הגילוי והפיתוח של תרופות. המרוץ לפיתוח חיסון ל-COVID-19 הדגיש גם את כוחן של בינה מלאכותית (AI) ולמידת מכונה (ML), שכן מודרנה ופייזר השתמשו בטכנולוגיות הללו כדי להשיק במהירות את החיסונים שלהן לשוק.