ברוכים הבאים אל האירועים המחלקתיים בהנדסה חכמה 23
הנדסת תעשייה וניהול
קורס בינה עסקית (BI)
המרצה: איתמר אלמקייס, מרצים יועצים : מר גיא פרי, מר יוגב לוזון
תחום הבינה העסקית (BI – Business Intelligence) זוכה כיום לעניין רב, והכרה גוברת בחשיבותו עקב העלייה המהירה בנפח הנתונים הנאגרים בארגונים, מורכבותם, מגוונם, והצורך לבסס ההחלטות על סמך ניתוחם. במסגרת המפגש יוצגו שישה פרויקטים על ידי שש קבוצות נבחרות. הפרויקטים שיוצגו הנם פרויקטים יישומים, שבוצעו בארגונים, ובמסגרתם מומשו מערכות בינה עסקית לצורך הסקת מסקנות ותמיכה בקבלת החלטות ארגוניות ועסקיות.
קורס "תעשייה 4.0"
המרצה: אלי שראל
הקורס "תעשייה 4.0" שנלמד בSCE אשדוד במסגרת המחלקה להנדסת תעשייה וניהול, הנו ייחודי וחדשני, והוא מקנה ראייה כוללת ומקיפה לנושא המוביל בארץ ובעולם - תעשייה 4.0 Industry. בקורס האקדמי פורץ הדרך של תעשייה 4.0, הסטודנטים לומדים לחשוב מערכתית ברמת הנדסת מערכת של המפעל, ולהתעמק בתכנים המגוונים של הטרנספורמציה הדיגיטלית שמתרחשת בימים אלה ממש.
הנדסת בניין
הרצאה: "היום שאחרי"
המרצה: לירן לוין, קבוצת Civileng BRS
בהרצאה תינתן סיקרה כללית על מעמד המהנדס דרכים להשתלבות בתעשייה ותחומים שונים בהם ניתן להשתלב. יינתנו המלצות והצעות לגבי תהליך ההשתלבות בשיק העבודה. בסוף ההרצאה יתקיים מפגש עם בוגרי המחלקה התחומי עיסוק שונים התעשייה, הנדסת מבנים, ניהול הבנייה, פיקוח, ביצוע, רשויות, תחבורה ועוד. השולחנות העגולים נועדו לשיחה והסבר על התחומים השונים בגישה אישית יותר.
הרצאה: "פרויקט חיזוק לרעידות אדמה בית החולים הדסה עין כרם"
המרצה: עמית פורטיס מהנדס מבנים בכיר ומנחה פרויקט גמר במחלקה לבניין
חיזוק מבנה קיים כנגד כוחות רעידות אדמה הינו פרויקט מורכז תכנוני וביצוע על אחת וכמה כאשר המבנה בית חולים ולא ניתן לפגיע בתפקודו השותף. ההרצאה תתאר את תהליך התכן לחיזור מבנה של בית חולים פעיל מבלי שפעולתו תיפגע החלופות והאתגריים ההנדסיים והביצועים שהיו בתהליך.
הרצאה: "מגדלים"
המרצה: טומי קרגולה, מהנדס מבנים בכיר במשרד דוד מהנדסים
צפיפות האוכלוסייה בארץ ובמרכזים אורבניים בעולם הביאו את ההנדסה לתכנון מגדלים גבוהים. מגדלים אלה מאתגרים את גבולות התכן, הן מבחינת תכנון הנדסי, תכנון פונקציונלי ועל אחת כמה וכמה בשלבי הביצוע. בהרצאה יוצגו מספר מגדלים ידועים ויתוארו האתגרים ההנדסיים וכיצד התמודדו מולם צוות המתכננים והמבצעים.
אחזקה חזויה
מרצה: גיל גורן, חברת מעבדות
קיים כשל וחוסר משמעותי בידע ובאופן בו מוחזקות תשתיות בישראל. אחזקה לקויה של תשתיות גורמת למחדלים רבים, ובהם עלויות מיותרות, התבלות מואצת, ובעיקר – בעיות בטיחות שונות. תחזוקת התשתיות ברשויות הדרך השונות וברשויות המקומיות מתבצעות היום בדרך של תחזוקת שבר ותחזוקה מונעת. כבר ידוע ששיטות אלו ארכאיות ופחות יעילות. ניטור מערכות איכותי ייתן בידי המהנדסים העוסקים בתחומי האחזקה כלי לאחזקה חזויה, שהינה יעילה ומדוייקת יותר, ומאפשרת תיעדוף ותיקצוב אנליטי.
הנדסת חשמל ואלקטרוניקה
PO בקורס המרת אנרגיה
מרצה: ד"ר פיטר בקר
במסגרת קורס המרת אנרגיה סטודנטים בונים תחנות רוח כמקור לייצור אנרגיה ירוקה. מדובר על טכנולוגיה של מתח וזרם ישר - Dc.
PO בקורס אנטנות
מרצה: ד"ר גרגורי סמלסון
במסגרת שבוע ההנדסה תתקיים תחרות אנטנות של סטודנטים שנה ג'. מדובר בסטודנטים שבחרו בקורס אנטנות אותו מעביר ד"ר גרגורי סמלסון. משתתפים בתחרות 8 צוותים. כל צוות בוחר בשתי אנטנות מאותו סוג, למשל אנטנות חריץ ו-ויוולדי, ומתבקש לבצע תכנון שלהן, לחקור את תכונותיהן וגם לעשות מיטוב. בנוסף, כל צוות צריך לתכנן גם מערך אנטנות ולחקור את תכונותיו. הכול – באמצעות טולבוקס של מטלאב. על כל צוות להגיש דוח הפרויקט, וגם להציג את התוצאות במסגרת התחרות.
PO בקורס תכנון מערכות מחשב
מרצה: ד"ר גרג זאווי
הפרויקטים מיועדים להציג איך בפועל מהנדסים משתמשים בתוכנה כדי להתממשק עם רשתות האינטרנטיות בעזרת שכבות ה-OSI והפרוטוקולים שלהן. שליחת והצפנת קבצים, הבטחת קווי אינטרנט והזנת תעבורת הרשתות הם האלמנטים הקריטיים בעולם דיגיטלי כדי לאפשר לאנשים או למכשירים אלקטרוניים לתקשר אחד עם השני בצורה יעילה, אופטימלית ובטוחה.
הנדסת מכונות
קורס PO - מערכות רובוטיות אוטונומיות
מנחים ראשיים: ד"ר חן גלעדי, ד"ר שייקה בילו, דניאל סטולר
הקורס מהווה נדבך יסודי ובסיסי של הקניית ידע וכלים מתקדמים לתכנון מערכות רובוטיות אוטונומיות. הסטודנטים בקורס לומדים, מתרגלים ומיישמים התנסות בתכנון, ייצור רכיבים, תהליכי הרכבה, בחינה וניסוי של מערכת רובוטית אוטונומית המדמה בעל חיים ההולך על ארבע. בתשפ"ג – חרק הנע באופן אוטונומי תוך חיקוי תנועת חרק אמיתי, בעל יכולות שליטה ותמרון מבוססות זיהוי תמונה.
קורס PO - תיכון ופיתוח מוצרים 2 – "מתקפלים"
מנחים ראשיים: עופר איש שלום, אביחי שורין, מרצים יועצים: ד"ר סעדיה שטרנבג, הארי פיאסקובסקי
קורס בו הסטודנטים מפתחים מערכות דינמיות מורכבות ומתקפלות, המקנה ידע ויכולות תכנון הנדסיות ועיצוביות תוך כדי ביצוע תהליך פיתוח פרוייקט מקיף ושלם. במהלך הסמסטר, הסטודנטים עובדים בצוותי פיתוח, מתכננים ובוחנים את המערכת לפי צרכים שונים כדוגמת צרכים הנדסיים, צרכי הנדסת אנוש, מאפייני הסביבה ועוד. במהלך הקורס מתבצעות שיחות ייעוץ עם מנחים שונים, הכוללים מהנדס פיתוח מהתעשייה (מנכ"ל של חברת פיתוח), מעצבים תעשייתיים, ומומחי תוכן כדוגמת אוריגמי למהנדסים. בין התוצרים ניתן לראות: מערכת להגנה על ציוד ביתי בעת שריפה, מערכת לשינוע לוחות גבס, מערכת לסחיבת בלוני גז ועוד.
קורס PO - מבוא לתכן ועיצוב 2
מנחים: ד"ר רומן גולקוב, עמית סטורלזי, הארי פיאסקובסקי
במסגרת קורס מבוא לתכן ועיצוב 2 התבצע בפעם השנייה שיתוף פעולה עם בית החולים השיקומי בית לוינשטיין. במסגרת שיתוף הפעולה נתבקשו הסטודנטים בקורס לתכנן ולייצר מוצרים אשר משלבים אימון שיקומי יחד עם אלמנט משחק בכדי להפוך את תהליך השיקום למהנה יותר. הסטודנטים חולקו לצוותים, ובמהלך הסמסטר תכננו וייצרו את המוצרים. הסטודנטים קיבלו כפרויקט, לתכנן ולייצר משחק חוויתי בנושא "מבוכים".
הנדסה כימית
קורס מעבדה לפיתוח מוצרים מבוססי ביוחומרים
מרצה: ד"ר כפיר בן-הרוש
מטרת הקורס היא לייצר ולאפיין ביו-חומרים המבוססים על פולי-סוכרים וחלבונים. במהלך הסמסטר הסטודנטים מבצעים שבע מעבדות העוסקות בפרמנטציית חיידקים, הפקה וניקיון חלבונים, ייצור סיבים ויריעות מבוססים חלבונים ופולי-סוכרים, ואפיון מכני ומבני של הביו-חומרים. לאחר מעבדות אלו, קבוצת סטודנטים מבצעת אתגר הניתן על ידי מרצה הקורס. בשנה זו קבוצה של ארבע סטודנטיות עסוקות בפיתוח ציפוי מוליך לסיב מבוסס חלבון לטובת יישומים בתחום הטקסטיל החכם.
קורס עקרונות הנדסה כימית 1
מרצה: ד"ר מיכל גולדנברג
מטרת הקורס להקנות ידע וכלים להבנה וביצוע חישובים של תהליכי מעבר תנע במערכות עמידות ולא עמידות, תוך זיהוי וניתוח מנגנוני מעבר התנע, בהסתכלות מקרוסקופית ומיקרוסקופית. בנוסף, הקניית ידע וכלים לניתוח משאבות בדגש על המשאבה הצנטריפוגלית. במסגרת הקורס לומדים הסטודנטים להגדיר מערכות זורמות, תוך הגדרת גבולותיהן וסביבתן, לאפיין משטרי זרימה שונים ולהגדיר את פרופילי המהירות ואף לאפיין מערכות בחישה שונות. במסגרת הפעילות בשבוע ההנדסה, יציגו הסטודנטים מצגות העוסקות במשאבות מסוגים שונים.
סדנה: איתור מידע והצגתו
מנחה: ד"ר תמר ברק
הסדנה לאיתור מידע והצגתו עוסקת באופנים של איסוף מידע, ניתוחו, ארגונו והצגתו, הן באופן של מאמר, דוח מעבדה או מצגת להעברה לפני קהל. כחלק מדרישות הסדנה, הסטודנטים נדרשים לאתר מאמר בנושא שלא נלמד, להסביר את הניסוי הנערך בו ואת מסקנותיו העיקרית וכן, חוות דעת על אופן ביצוע הניסוי ועריכת התוצאות וכל זאת, להציג במסגרת של כ-10 דקות בפני קהל עמיתים.
הנדסת תוכנה
קורס סוגיות מתקדמות ב-IoT
מרצה: בניהו זנד
במסגרת הקורס הסטודנטים מפתחים Prototype AK PH,UI של פתרון IoT שכולל שימוש בחיישנים, ניתוח הנתונים בכלי בינה מלאכותית ופיתוח אפליקצייה המציגה את הידע. הפרויקט כולל בניית מסמך דרישות, מימוש הפתרון ברובדי החומרה, התוכנה והמערכת ובדיקות הפרויקטים מכוונים לעולמות תוכן מגוונים שכוללים, ניהול שביבה אקולוגית בריאות ואבטחה והכל דרך IoT.
המרכז ליזמות ולחדשנות
האקתון בקורס מהנדסי חדשנות בחברות וארגונים (27.6.23, 8:00-10:00)
מרצה: ד"ר נטע קלע
אירוע סיום "האקתון מהנדסי חדשנות" של המרכז ליזמות, במסגרתו יוצגו מיזמים של הסטודנטים, המבוססים על מתודולוגיה לפיתוח חדשנות, שנלמדה בקורס ויתמקדו במגוון תחומים מעולמות החקלאות, צריכה, בריאות ועוד. מוזמנים!
תקשורת חזותית
קורס "מבוא לחשיבה עיצובית והעברת מסר"
שם המרצה: ד"ר רועי רגב
הקורס, המועבר במסגרת "קורס משלב עשייה חברתית" בשיתוף דיקנאט הסטודנטים, מהווה מרחב של היכרות מעמיקה עם תחום של תקשורת חזותית שמשלב בין מסורת לחדשנות, באמצעות התנסות מעשית ולמידה עיונית עם שיטות ותיאוריות – גם ותיקות ומבוססות, וגם טריות ודינאמיות. הסטודנטים מבצעים תרגילים דרכם יצברו ניסיון בהעברת מסרים ויכולת אנליטית להכרת היחסים בין קהלי יעד-מסרים-אמצעי העברת מסר. המטרה היא לעורר מודעות, לשבור סטיגמות ולצמצם פערים חברתיים. הסטודנטים ם ילמדו כיצד להעביר מסר מתוך הבנה של מוסכמות חברתיות וידע תרבותי מקומי, דרך עיצוב כרזות לקידום נושא חברתיים ותרבותיים מקומיים כגון: אלימות במשפחה, בריונות ברשתות חברתיות, גזענות, הדרת נשים, יוקר המחייה, גזלייטינג ועוד. הקורס הינו קורס משלב עשייה חברתית שמקדמת היחידה למעורבות חברתית של דיקנאט הסטודנטים. התערוכה תוצג לאורך כל ימות שבוע ההנדסה ברחבת הכניסה לקמפוס ז'בוטינסקי.