פתחפתח
לקבלת מידע נוסף
*יש להזין שדות חובה
x סגור

מטרת המכינה הקדם-אקדמית היא לקדם את תלמידיה, כדי שיוכלו להתמודד בהצלחה עם הדרישות האקדמיות בכל אחת מן המחלקות להנדסה במכללה. אוכלוסיית היעד של המכינה להנדסה היא מועמדים שלא עומדים בתנאי הקבלה או נדרשים בשיפור וריענון על מנת לעמוד בתנאי הקבלה. ההרשמה לכל אחד ממסלולי המכינה הקדם-אקדמית נערכת בכל ימות השנה ונעשית במדור הרישום בקמפוס באר שבע ובקמפוס אשדוד.

למי מיועדים הלימודים במכינה?

החזון של SCE הוא ליצור עולם טוב יותר לכולנו על בסיס ידע בתחומי ההנדסה, וכן להוביל תהליכי שינויים חברתיים באמצעות ההשכלה הטכנולוגית. על מנת שמועמדים בעלי פוטנציאל יוכלו לקחת חלק במימוש החזון הזה וללמוד באחד המסלולים האקדמיים, הוקמה מכינה קדם-אקדמית.

מטרת המכינה היא לאפשר לכל צעיר או צעירה שרואים את עתידם בתחום ההנדסה, וכמובן גם למבוגרים יותר שרוצים להפוך למהנדסים מיומנים, ליהנות מסיכוי גבוה להתקבל למכללה. באמצעות ביסוס הידע הקיים, הרחבתו, הטמעת שיטות למידה אפקטיביות ופיתוח כושר החשיבה, יכולים בוגרי המכינה ההנדסית גם להתמודד טוב יותר עם האתגרים שמציבים הלימודים במכללה, ולהגיע לנקודת הסיום של המסלול האקדמי, שהיא גם נקודת זינוק מצוינת לקריירה מתגמלת מאוד.

מסלולי הלימוד במכינה הקדם-אקדמית

המכינה להנדסה של מכללת SCE מציעה 4 מסלולי לימוד ייעודיים:

• מכינה קדם-אקדמית שנתית: מסלול זה מיועד למועמדים בעלי זכאות לבגרות או בגרות חלקית; בעלי 3 יח"ל מתמטיקה, עם ציון 80 לפחות - עד 4 יח"ל בציון 64; ציון בבחינה פסיכומטרית/פסיכוטכנית של 500 לפחות (חובה מסמסטר אביב תשפ"א). הלימודים נמשכים 9 חודשים, ובסופם מקבלים הבוגרים תעודה שמהווה תחליף לתעודת הבגרות בתחומי מדעי הטבע וההנדסה.
  • מכינה סמסטריאלית: מסלול זה מיועד לבעלי זכאות לבגרות שלמדו מתמטיקה בהיקף של 4 יח"ל וקיבלו ציון 65 עד 84, וכן ציון של 500 ומעלה בבחינה פסיכומטרית/פסיכוטכנית (חובה מסמסטר אביב תשפ"א). הלימודים במסלול זה נמשכים כ-4.5 חודשים.
  • מכינת ריענון: מיועדת לבעלי זכאות לבגרות עם 4 יח"ל מתמטיקה בציון 85 לפחות או 5 יח"ל ציון 55 לפחות, וכן ציון בבחינה פסיכומטרית/פסיכוטכנית של 560 ומעלה (חובה מסמסטר אביב תשפ"א). משך הלימודים - 3.5 חודשים.
  • מכינת 30+: במציאות שבה ערכו של תואר אקדמי בהנדסה עולה בהתמדה, גם למועמדים בני 30 ומעלה כדאי במיוחד לעלות על הנתיב שמוביל אל תפקידים מרתקים בתחומי האלקטרוניקה, התוכנה, הכימיה, הבניין ועוד. מכינת 30+ מיועדת במיוחד עבור מי שהגיע או הגיעה אל העשור הרביעי לחיים (או אפילו מעבר לו), ושואף להתקבל ללימודי ההנדסה במכללת SCE. הלימודים נמשכים עד שני סמסטרים ותנאי הקבלה אליהם הם הגיל, כמובן, וכן ציון 560 ומעלה בבחינה פסיכומטרית/פסיכוטכנית (חובה מסמסטר אביב תשפ"א).

עוד כדאי לדעת שלבוגרי 12 שנות לימוד או בעלי 3 יח"ל מתמטיקה עם ציון נמוך מ-79 מוצעת גם הכנה למכינה - לימודים של 3.5 חודשים, כדי שלאחר מכן ניתן יהיה להשתלב במכינה השנתית ובמכללה עצמה. הקבלה למסלול זה, כמו גם לשאר המסלולים, כפופה לאישורה של ועדת קבלה.

אפשרויות המימון

על מנת שקהל יעד רחב ככל האפשר יוכל לנצל את שלל היתרונות של מכינה קדם-אקדמית, התלמידים בה זכאים למלגות שונות וגם משרד החינוך מעניק עזרה כספית למועמדים.

אפשרות נוספת לממן את הלימודים במכינה להנדסה של SCE היא דרך הקרן להכוונת חיילים משוחררים. הסיוע עשוי לכלול גם מימון מלא או חלקי של שכר הלימוד וגם תשלום דמי קיום חודשיים, כשהיקף הזכאות הוא בהתאם לקבוצות האוכלוסייה השונות ולקריטריונים חברתיים וכלכליים. הזכאות היא לפרק זמן של עד 5 שנים (ממועד השחרור מצה"ל ועד למועד הרישום למכינה). חיילים בודדים ומי שמבצע שירות מילואים פעיל נהנה מהזכאות למשך 5 שנים נוספות.